Kim Aabech stråler i vildt AGF-comeback

AGF var nede 0-2, men kom tilbage og besejrede Randers FC 3-2 i Alka Superligaen i et dramatisk opgør.

AGF præsterede et vildt comeback i Alka Superligaen, da aarhusianerne hjemme besejrede Randers FC 3-2 på Ceres Park søndag.

AGF's Kim Aabech blev kampens hovedperson med to scoringer og et oplæg til sejrsmålet, da AGF efter pausen vendte 0-2 til 3-2 i et intenst opgør med mange advarsler og to røde kort til gæsterne.

Resultatet betyder, at AGF har syv point for tre kampe, mens Randers har tre point for en kamp færre.

AGF måtte undvære den spanske forsvarer Adrián López, der var ude med karantæne. Derfor blev der debut til kroatiske Dino Mikanovic, der indtog pladsen som højre back, hvorfor Alexander Juel Andersen var skubbet ind i midterforsvaret sammen med Jens Jønson.

Randers har kun spillet én kamp i ligaen i år, da første runde mod FC København blev udsat. Hos gæsterne var der genvalg i forhold til holdet, der vandt 3-0 over FC Nordsjælland i sæsonens første opgør.

AGF har fået en god start på livet i Alka Superligaen, men gæsterne pressede hjemmeholdet i kampens indledning. Efter 27 minutter gik det galt.

Viktor Lundberg stod pludselig alene efter noget tilfældigt spil, og friløberen blev usvigeligt sikkert sparket i mål til 1-0-føring.

To minutter senere var den gal igen. Efter et hjørnespark til Randers rettede Jonas Borring en afslutning af til 2-0-føring til gæsterne, der for alvor sad på opgøret.

Der skulle ske noget på AGF-holdet, og efter pausen blev Mate Vatsadze, der havde et gult kort fra første halvleg, erstattet af Jesper Lange.

Der var dog blot spillet 30 sekunder af anden halvleg, da det igen brændte på i aarhusianernes ene side, hvor Viktor Lundberg var lige ved at få den sidste tå på et indlæg.

Spillet bølgede frem og tilbage. AGF fandt gradvist mere fodfæste uden dog at formå at spille sig til store chancer.

Efter en times spil faldt Stephan Petersen så omkuld i Randers' straffesparkfelt efter en stikning fra Jens Jønson. Petersen var alene med Karl-Johan Johnsson i Randers-målet, trak forbi målmanen, og det var svært at se, at der var kontakt mellem Johnsson og Petersen.

Straffesparket blev der dog dømt, og Kim Aabech vippede køligt bolden ind til 1-2-reducering med en halv time igen.

Intensiteten steg, og fire minutter senere var der så direkte rødt kort til Randers' Mustafa Amini efter en grov tackling. Umiddelbart vurderet en hård beslutning af dommer Kenn Hansen, da Amini ikke havde et gult kort i forvejen.

Med et kvarter igen kom forløsningen så for de aarhusianske tilskuere, da bolden efter nogle hurtigere kombinationer endte hos Kim Aabech, der fladt sendte den i mål til udligning.

Det hele gik op i en højere enhed for AGF med seks minutter igen, da Aabech serverede et indlæg til Stephan Petersen, som headede AGF på sejrskurs.

Med få minutter igen fik Randers kampens andet røde kort ved Kasper Fisker Jensen i det dramatiske lokalopgør.

• I denne situation kommer hans Aabech ikke på scoringstavlen, men ellers gjorde hanj det godt mod Randers, hvis Christian Keller dukker sig for AGF'eren her. Foto: Mikkel Berg Pedersen/POLFOTO