Knivskarp svensker skaffer sønderjysk sejr på isen

Sønderjyske er nummer fire i Metal Ligaen efter sejren over Odense. (Arkivfoto). Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Sønderjyske slog Odense 7-3 på hjemmebane takket være Villiam Haags fire mål, og Rødovre vendte 0-3 til 4-3.

Torsdag kvittede Mario Simioni jobbet som cheftræner for Sønderjyskes ishockeyherrer, og fredag sikrede holdet sig en tiltrængt 7-3-sejr over Odense.

Den svenske forward Villiam Haag strålede med fire scoringer og en assist i opgøret, hvor Odense ellers vandt skudstatistikken komfortabelt.

Under ledelse af den hidtidige assistent Anders Førster var Sønderjyske dog klart skarpest i de to første perioder.

Villiam Haag bragte værterne lidt tilfældigt foran efter en kraftig afretning, og senere fulgte han i første periode op på en returpuck til 2-0.

Odense fik reduceret, mens Jonas Borring sendte Sønderjyske ud til første pause foran med 3-1.

Haag øgede direkte efter en faceoff til 4-1 i anden periode, inden Odense i tredje periode fik etableret et mere vedvarende pres mod hjemmeholdets mål.

Det blev også til et par fynske scoringer, men Haag kronede sin store aften med både et oplæg og endnu en scoring, så spændende blev det aldrig for alvor.

Sønderjyske bytter med sejren plads med Odense i tabellen og er nu nummer fire.

Andetsteds hentede økonomisk trængte Rødovre Mighty Bulls tre vigtige point i bundstriden, da holdet hjemme vendte 0-3 til en 4-3-sejr mod bundproppen Frederikshavn White Hawks.

I fredagens tredje og sidste opgør indfriede Rungsted Seier Capital favoritværdigheden og slog på udebane Herlev Eagles 4-1, hvilket sender holdet forbi Herning og op på andenpladsen efter førende Aalborg Pirates.

• Metalligaen: Rødovre Mighty Bulls - SønderjyskE Ishockey

Øretæver i luften: Kærestestrid endte galt

Festivaltriumf på Lolland: Billetsalget boomer