Annonce
Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Christian Poulsen er blandt de tidligere landsholdsprofiler, der gæster Stubbekøbing. Her er danskeren i infight med Dani Güiza og legenden Xabi Alonso, som i denne sæson er blevet tysk mester som træner for Bayer Leverkusen. Foto: Lars Poulsen
Spillere, der tilsammen har 247 A-landskampe for det danske fodboldlandshold, spiller tirsdag aften kamp i Stubbekøbing.

Når Stubbekøbing Boldklub tirsdag aften fejrer sit flotte 125-års jubilæum, bliver der godt med stjernestøv på den nordfalsterske fodboldbane.

I forbindelse med fejringen har Nykøbing FC-træner, og tidligere landsholdsspiller, Claus Jensen, samlet et hold, der hovedsageligt består af tidligere fodboldspillere. Holdet "Claus Jensen og Venner" skal spille på Stubbekøbing Stadion mod et Stubbekøbing Boldklub-allstar-hold.

Og det er ikke hvem som helst, der er med hos Claus Jensens tropper. Holdet tæller tidligere landsholdsprofiler som Christian Poulsen med 92 A-landskampe, tidligere landsholdsanfører René Henriksen med 66 A-landskampe og naturligvis Claus Jensen selv med 47 A-landskampe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Herudover finder man også Per Frandsen med 23 A-landskampe og Jan Michaelsen med 19 A-landskampe på holdkortet. Derfor kan tilskuerne i Stubbekøbing tirsdag aften se frem til at opleve spillere med hele 247 A-landskampe tilsammen.

Stubbekøbing-kæmpe

At det er Claus Jensen, der har fået til opgave at stille hold til jubilæumskampen, er på ingen måde et tilfælde.

Han indledte selv sin fodboldkarriere i Stubbekøbing Boldklub tilbage i 1983.

Claus Jensen skifter den vante plads på sidelinjen ud med grønsværen tirsdag aften. Foto: Ingrid Riis

- Jeg har været cirka seks år gammel, da jeg starter til fodbold, og klubben har haft enorm betydning for mig. Det var der, alting startede. Fodboldens begyndelse. Alle i min familie spillede fodbold der. Min onkel, min far. Og vi så alle kampe, siger eks-spilleren, der indiskutabelt er den største spiller, der er kommet ud af klubben.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ikke under 500 gæster

I weekenden blev der boret, slæbt sodavand og klippet buskads i Stubbekøbing Boldklub, hvor omkring 15 frivillige arbejdede om formiddagen. Sådan er flere søndag formiddage gået i den seneste tid.

Holdene til jubilæumskampen. Stubbekøbing-holdet fremgår til venstre, mens Claus og Venner fremgår til højre. Foto: Stubbekøbing Boldklub

Tirsdag skal klubben tage sig bedst muligt ud, for her forventer de besøg af ikke under 500 gæster til den store jubilæumskamp.

- Det er stort, og det har fået mange til at melde sig på banen, som ellers ikke lige har deres daglige gang her, fortæller Søren Rønde Andersen, formand for klubbens bestyrelse.

Kampen fløjtes i gang tirsdag aften klokken 17.30.

Klubbens historie

  • Stubbekøbing Boldklub er Lolland-Falsters ældste fodboldklub stiftet 23. april 1899. Den er sammenlagt af to klubber, hvilket man bygger på fundet af en gammel fane under restaurering af det lokale værtshus ”Landmanden”.
  • Klubbens storhedstid begynder i 60'erne. På det tidspunkt flytter en B 1901'er til Stubbekøbing, blikkenslager Erik Olsen.
  • Erik kom til en klub, der spillede på en pløjemark, der hvor stadion nu ligger. Man havde ingen omklædningsrum, så hvis man ikke klædte om hjemmefra, kunne omklædning foregå på skolen. Trods de ringe forhold havde man en kæmpe ungdomsafdeling.
  • Næste kapitel skrives, da Hakon Hagbarth flytter til byen, og man i 1962 indkalder til ekstraordinær generalforsamling med ét punkt på dagsordenen. Valg af formand eller ophør af Stubbekøbing Boldklub.
  • Erik Olsen blev formand, spillerformand og træner. Dengang spillede man i mellemrækken (svarer til serie 1). Første oprykning til Lolland-Falster-serien sker i 1967. Arvefjendeopgørene mod Horbelev trak altid mindst 800 tilskuere.
  • Jørgen Svan Olsen bliver træner i 1968, og klubben rykker op i Danmarksserien i 1969. Samme år optræder Stubbekøbing Boldklub på tipskuponen i forbindelse med en pokalkamp mod et divisionshold fra København.
  • Torben Riva Rasmussen bliver klubbens første landsholdspiller. Klubben var i disse år den fjerdestørste på Lolland-Falster, kun overgået af Nakskov, B 1901 og B 1921.
  • Nyt klubhus med to omklædningsrum indvies i 1972 på Orevej. Samme år indvies det nye stadion med en pokalkamp mod KB fra 1. division.
  • Flere gode år følger, men i 1983 begynder det at gå ned af bakke, og Erik Olsen bliver igen formand og samler klubben, inden han takker af i 1987, hvor Alex Jensen bliver ny formand.
  • Klubben har leveret flere gode navne til dansk fodbold gennem årene, for eksempel Mogens Jensen, Lars Hagbarth, Claus Jensen og Anders Due. 
Forkortet udgave fra klubbens hjemmeside
  • 20.08.08. Danmark - Spanien.
    Christian Poulsen er blandt de tidligere landsholdsprofiler, der gæster Stubbekøbing. Her er danskeren i infight med Dani Güiza og legenden Xabi Alonso, som i denne sæson er blevet tysk mester som træner for Bayer Leverkusen. Foto: Lars Poulsen
  • Claus Jensen skifter den vante plads på sidelinjen ud med grønsværen tirsdag aften. Foto: Ingrid Riis
  • Holdene til jubilæumskampen. Stubbekøbing-holdet fremgår til venstre, mens Claus og Venner fremgår til højre. Foto: Stubbekøbing Boldklub
Annonce
Sport

Reddet fra konkurs - klar til kamp mod Nykøbing

Sport

NFH-semifinalemodstander fundet

Annonce
Annonce
112

21-årigs sindssyge kørsel: Vaskeægte vanvid

Dølle

Mette sælger dem, men hvem i alverden køber dem i maj?

Dølle

Den nye Dølle-pølse: Hvad siger markedsgæsterne?

112

Brandvæsnet blev tilkaldt, men vendte hurtigt om

112

Niels Christian blev jagtet gennem mark: Så brød helvede løs

Guldborgsund

Mark O. Madsen overrasker: Går ind i politik

Dølle

Tilfreds Dølle-formand: Det overrasker mig

Dølle

Unge Dølle-veteraner: Der er nok mange, der pjækker fredag

Indland

Rusland advarer Danmark: Det vil blive gengældt

Sport

Reddet fra konkurs - klar til kamp mod Nykøbing

112

Fik slag i hovedet på marken

112

Hurtigt personale fik slukket brand

Dølle

- De kalder mig da Tine Tiskone

Guldborgsund

René fordobler overskuddet

Indland

Messerschmidt måtte aflyse 1. maj-møde på grund af sikkerhed

Annonce
Annonce
Dølle

Tumult til vild Dølle-koncert

Indland

86.000 danskere er afhængige

Sport

NFH-semifinalemodstander fundet

Indland

Ung kvinde løsladt i mørklagt terrorsag

Lolland

Milliondyrt vartegn: Nu er vinderne fundet

Lolland

50.000 træer og buske plantes: Ny skov indvies

Guldborgsund

Helt vildt: Lokal forestilling nomineret til landets største teaterpris