Annonce
Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Christian Poulsen er blandt de tidligere landsholdsprofiler, der gæster Stubbekøbing. Her er danskeren i infight med Dani Güiza og legenden Xabi Alonso, som i denne sæson er blevet tysk mester som træner for Bayer Leverkusen. Foto: Lars Poulsen
Spillere, der tilsammen har 247 A-landskampe for det danske fodboldlandshold, spiller tirsdag aften kamp i Stubbekøbing.

Når Stubbekøbing Boldklub tirsdag aften fejrer sit flotte 125-års jubilæum, bliver der godt med stjernestøv på den nordfalsterske fodboldbane.

I forbindelse med fejringen har Nykøbing FC-træner, og tidligere landsholdsspiller, Claus Jensen, samlet et hold, der hovedsageligt består af tidligere fodboldspillere. Holdet "Claus Jensen og Venner" skal spille på Stubbekøbing Stadion mod et Stubbekøbing Boldklub-allstar-hold.

Og det er ikke hvem som helst, der er med hos Claus Jensens tropper. Holdet tæller tidligere landsholdsprofiler som Christian Poulsen med 92 A-landskampe, tidligere landsholdsanfører René Henriksen med 66 A-landskampe og naturligvis Claus Jensen selv med 47 A-landskampe.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Herudover finder man også Per Frandsen med 23 A-landskampe og Jan Michaelsen med 19 A-landskampe på holdkortet. Derfor kan tilskuerne i Stubbekøbing tirsdag aften se frem til at opleve spillere med hele 247 A-landskampe tilsammen.

Stubbekøbing-kæmpe

At det er Claus Jensen, der har fået til opgave at stille hold til jubilæumskampen, er på ingen måde et tilfælde.

Han indledte selv sin fodboldkarriere i Stubbekøbing Boldklub tilbage i 1983.

Claus Jensen skifter den vante plads på sidelinjen ud med grønsværen tirsdag aften. Foto: Ingrid Riis

- Jeg har været cirka seks år gammel, da jeg starter til fodbold, og klubben har haft enorm betydning for mig. Det var der, alting startede. Fodboldens begyndelse. Alle i min familie spillede fodbold der. Min onkel, min far. Og vi så alle kampe, siger eks-spilleren, der indiskutabelt er den største spiller, der er kommet ud af klubben.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ikke under 500 gæster

I weekenden blev der boret, slæbt sodavand og klippet buskads i Stubbekøbing Boldklub, hvor omkring 15 frivillige arbejdede om formiddagen. Sådan er flere søndag formiddage gået i den seneste tid.

Holdene til jubilæumskampen. Stubbekøbing-holdet fremgår til venstre, mens Claus og Venner fremgår til højre. Foto: Stubbekøbing Boldklub

Tirsdag skal klubben tage sig bedst muligt ud, for her forventer de besøg af ikke under 500 gæster til den store jubilæumskamp.

- Det er stort, og det har fået mange til at melde sig på banen, som ellers ikke lige har deres daglige gang her, fortæller Søren Rønde Andersen, formand for klubbens bestyrelse.

Kampen fløjtes i gang tirsdag aften klokken 17.30.

Klubbens historie

 • Stubbekøbing Boldklub er Lolland-Falsters ældste fodboldklub stiftet 23. april 1899. Den er sammenlagt af to klubber, hvilket man bygger på fundet af en gammel fane under restaurering af det lokale værtshus ”Landmanden”.
 • Klubbens storhedstid begynder i 60'erne. På det tidspunkt flytter en B 1901'er til Stubbekøbing, blikkenslager Erik Olsen.
 • Erik kom til en klub, der spillede på en pløjemark, der hvor stadion nu ligger. Man havde ingen omklædningsrum, så hvis man ikke klædte om hjemmefra, kunne omklædning foregå på skolen. Trods de ringe forhold havde man en kæmpe ungdomsafdeling.
 • Næste kapitel skrives, da Hakon Hagbarth flytter til byen, og man i 1962 indkalder til ekstraordinær generalforsamling med ét punkt på dagsordenen. Valg af formand eller ophør af Stubbekøbing Boldklub.
 • Erik Olsen blev formand, spillerformand og træner. Dengang spillede man i mellemrækken (svarer til serie 1). Første oprykning til Lolland-Falster-serien sker i 1967. Arvefjendeopgørene mod Horbelev trak altid mindst 800 tilskuere.
 • Jørgen Svan Olsen bliver træner i 1968, og klubben rykker op i Danmarksserien i 1969. Samme år optræder Stubbekøbing Boldklub på tipskuponen i forbindelse med en pokalkamp mod et divisionshold fra København.
 • Torben Riva Rasmussen bliver klubbens første landsholdspiller. Klubben var i disse år den fjerdestørste på Lolland-Falster, kun overgået af Nakskov, B 1901 og B 1921.
 • Nyt klubhus med to omklædningsrum indvies i 1972 på Orevej. Samme år indvies det nye stadion med en pokalkamp mod KB fra 1. division.
 • Flere gode år følger, men i 1983 begynder det at gå ned af bakke, og Erik Olsen bliver igen formand og samler klubben, inden han takker af i 1987, hvor Alex Jensen bliver ny formand.
 • Klubben har leveret flere gode navne til dansk fodbold gennem årene, for eksempel Mogens Jensen, Lars Hagbarth, Claus Jensen og Anders Due. 
Forkortet udgave fra klubbens hjemmeside
 • 20.08.08. Danmark - Spanien.
  Christian Poulsen er blandt de tidligere landsholdsprofiler, der gæster Stubbekøbing. Her er danskeren i infight med Dani Güiza og legenden Xabi Alonso, som i denne sæson er blevet tysk mester som træner for Bayer Leverkusen. Foto: Lars Poulsen
 • Claus Jensen skifter den vante plads på sidelinjen ud med grønsværen tirsdag aften. Foto: Ingrid Riis
 • Holdene til jubilæumskampen. Stubbekøbing-holdet fremgår til venstre, mens Claus og Venner fremgår til højre. Foto: Stubbekøbing Boldklub
Annonce
Sport

Nykøbing FC skifter ud på formandsposten

Sport

Mark O. Madsen scorer bestyrelsespost i lokal fodboldklub

Annonce
Annonce
Lolland

Efter svindel-anklager: Nu reagerer TSØ's nye formand

Lolland

Problemer med lokalbanen: Indsætter togbusser

Guldborgsund

"Flere begyndte at græde," da de fik den nedslående besked

Lolland

Borgmester efter TSØ-uro: Vi bakker fortsat op

Sport

Nykøbing FC skifter ud på formandsposten

Sport

Mark O. Madsen scorer bestyrelsespost i lokal fodboldklub

112

Kraftig ild og overtændt i grusgrav: To bilbrande på seks minutter

Erhverv

Virksomhed på vej til Nakskov: Forventer at ansætte 80-90 medarbejdere

Guldborgsund

Falstring nomineret til nordisk musikpris

Udland

Trump-advokat: Se bort fra slibrige detaljer

Lolland

Kommune: Fejl på udsendte ejendoms-skattebilletter

112

22-årig sigtet for drabsforsøg efter knivstikkeri

Nykøbing

Nedlægger hendes stilling: Bente fyret efter 17 år

Indland

Datatilsynet med alvorlig kritik i sag om nedbrud af NemID

Lolland

Slukkede brand i nat: Borger var vaks med haveslangen

Annonce
Annonce
Lolland

Efter hvidvask-afsløring: TSØ-formand går af

Samfund

Fængsel på jagt efter særlige bøger

Guldborgsund

Danmarks bedste findes på Falster: - Det betyder ufatteligt meget

Guldborgsund

Rockerhistorie på Falster: Da rygmærkerne indtog den lille landsby

Lolland

Dokumentar afslører: TSØ-formand i hvidvask for millioner

Sport

Storklub kommer til Maribo - TSØ fik svær pokallodtrækning

Sport

NFH-spiller gravid