Lasse Vibe dobbelt målscorer for IFK Göteborg

Lasse Vibe i EM-kampen mod Armenien. Foto: Jens Dresling/POLFOTO/arkiv

Allsvenskan-topscoreren Lasse Vibe scorede to gange for IFK Göteborg, som vandt 4-0 hjemme over Gefle.

Den danske landsholdsspiller Lasse Vibe bliver ved med at banke kasser ind i den bedste svenske fodboldrække.

Fredag aften scorede Lasse Vibe to gange, da IFK Göteborg på hjemmebane bankede Gefle med hele 4-0.

Det tog kun 17 sekunder, inden Allsvenskans danske topscorer Lasse Vibe havde affyret sit første skud. Det var signalet, om at der skulle komme meget mere fra hans fødder.

Lasse Vibe gjorde det 2-0 efter 17 minutter, og efter et smukt opspil leverede den tidligere Sønderjyske-angriber også målet til 3-0 fire minutter før pausefløjt.

Totalt er Lasse Vibe nu oppe på 16 scoringer - to mere end den nærmeste rival på topscorerlisten, David Accam fra Helsingborg.

Lasse Vibe blev indskiftet i den seneste landskamp - 2-1-sejren over Armenien i EM-kvalifikationen - og fredagens to mål har ikke gjort skarpretterens kandidatur dårligere før de kommende kampe mod Albanien og Portugal i oktober.

Det var den tidligere AaB-anfører Kjetil Wæhler, som scorede til 1-0 for IFK Göteborg efter et kvarters spil.

Hjemmeholdets Emil Salomonsson cementerede sejren med målet til 4-0 i anden halvlegs 54. minut. Flere mål blev der ikke scoret i kampen.

Den tidligere Esbjerg-spiller Søren Rieks fik de første 74 minutter på banen for IFK Göteborg.

IFK Göteborg har med sejren 41 point efter 24 kampe - otte færre end førerholdet Malmö FF, der har spillet en kamp mindre.

• Lasse Vibe i EM-kampen mod Armenien. Foto: Jens Dresling/POLFOTO/arkiv