Laudrups mænd slår Chelsea og er tæt på Wembley

Med en imponerende 2-0-sejr over Chelsea på udebane onsdag aften har Michael Laudrup og Swansea taget et stort skridt i retning af deltagelse i den engelske Liga Cup-finale.

Målmaskinen Michu bragte Swansea på vinderkurs efter 38 minutter, og Danny Graham øgede til 2-0 i kampens overtid. Begge gange efter grove fejl af Chelseas forsvarer Branislav Ivanovic.

Med resultatet viste Swansea igen, at holdet har det rigtig godt mod de store hold, selv om det var Chelsea, der både havde bolden mest og skabte flest chancer i kampen.

London-holdet forsømte dog i store perioder at omsætte det fine pasningsspil til scoringsmuligheder.

Da David Luiz fik en stor chance tæt under mål og i øvrigt ramte bolden med fuld kraft, var Swanseas tyske veterankeeper Gerhard Tremmel over den med en imponerende refleksredning, der formentlig fik Chelsea-spillerne til at miste noget af troen på scoring.

Det var ellers et Chelsea-mandskab med det frygtede firkløver Juan Mata, Eden Hazard, Oscar og Fernando Torres i offensiven, men Laudrups defensivt indstillede tropper forsvarede sig dybt og velorganiseret i en klassisk udebanepræstation.

Michus scoring kom da også temmelig overraskende efter tung Chelsea-dominans i første halvleg, og manager Rafael Benitez vil næppe være tilfreds med forsvarets præstation i den situation.

Branislav Ivanovic viste ubehjælpsom teknik, da han havde svært ved at få en aflevering fra målmand Ross Turnbull under kontrol. Jonathan de Guzman smuttede imellem, og så kunne Michu slå til med en typisk knastør afslutning.

Ivanovic lavede en ny brøler i kampens overtid, da hans tilbagelægning til Turnbull endte lige i fødderne på Graham, der kunne afgøre kampen.

Nu venter altså returkampen den 23. januar. Den samlede vinder er klar til finalen på Wembley, hvor modstanderen bliver enten Aston Villa eller turneringens sensation, Bradford City.