Lyngby taber terræn i 1. division med hjemmenederlag

Lyngby måtte se sig slået 1-3 på hjemmebane. Foto: Nils Meilvang. Arkivfoto./Ritzau Scanpix

Lyngby måtte se sig slået på hjemmebane mod Fredericia og ligger i den tunge ende af 1. division.

Lyngby, der så sent som i foråret havde superligastatus, havde søndag chancen for at hægte sig på midterholdene i 1. division, men med nederlaget på 1-3 hjemme mod Fredericia hænger Lyngby fortsat i den tunge halvdel.

Nedrykkeren har 20 point for 17 kampe på niendepladsen, mens Fredericia rykker op på tredjepladsen med 26 point.

13 minutter var spillet, da Dennis Høgh bragte Fredericia på 1-0, men bare fem minutter senere udlignede Adnan Mohammed for hjemmeholdet.

Lidt af en perle sørgede for ny føring til gæsterne efter godt en halv time. Fra 20 meters afstand løftede Victor Torp perfekt en frispark over muren og ind i det ene hjørne uden chancen for Lyngby-keeperen.

Det tvang Lyngby til at angribe i anden halvleg, men det åbnede også op for kontraangreb den anden vej og gav udeholdet chancer for at lukke kampen.

Det skete med 13 minutter tilbage, da Andreas Oggesen fulgte op på sit eget forsøg og hamrede bolden mellem benene på keeperen til 3-1.

Lyngbys marginale chance for at komme tilbage fik yderligere et skud for boven, da Lasse Petry fem minutter før tid blev præsenteret for det røde kort.

En anden nedrykker Silkeborg havde muligheden for at overtage førstepladsen fra Viborg, der først mandag møder Helsingør på udebane, med en sejr, men Silkeborg forpassede chancen ved at tabe 1-2 ude til Nykøbing FC.

Silkeborg har 27 point for 17 kampe på andenpladsen, mens Viborg mandag kan komme på 32 point med en sejr.

Emil Holten scorede sejrsmålet for Nykøbing efter godt en times spil, da Silkeborg ellers lige havde udlignet ved Sebastian Jørgensen.

FC Roskilde spillede sig endelig væk fra sidstepladsen efter den tredje sejr på stribe. Trods at være bagud 0-1 indtil det 45. minut blev det til en 4-1-sejr hjemme mod HB Køge, der blev ramt af to udvisninger efter pausen.

Næstved skuffede med 1-1 hjemme mod bundholdet Hvidovre og ligger på fjerdepladsen med 26 point. Fremad Amager vandt 1-0 ude over Thisted og avancerede til syvendepladsen med 24 point.