Lynscoringer sikrer Chelsea-triumf i lokalbraget

To mål i løbet af de første 15 minutter var nok for Chelsea, der søndag eftermiddag vandt storkampen i Premier League med 2-1 over lokalrivalerne fra Arsenal.

Dermed fastholder Chelsea tredjepladsen i ligaen og holder snor i de to Manchester-klubber, der ellers ser ud som om, de er i udbrud i toppen.

Når Arsenal-manager Arsène Wenger skal finde årsagen til nederlaget, vil han utvivlsomt pege på sit holds præstation før pausen, hvor Arsenal var fornærmende ringe.

Hjemmeholdets spillere havde næppe forestillet sig, at de skulle komme så nemt til en 2-0-føring, som de gjorde mod et Arsenal-hold, der var helt forkert indstillet til kampen.

Juan Mata åbnede scoringen efter fem minutter efter at have leveret en flot detalje på kanten af straffesparksfeltet. Og der var ikke gået mere end et kvarter, før de blåklædte var to mål foran.

Arsenals forsvar blev spredt for alle vinde, og så måtte keeper Wojciech Szczesny nedlægge en helt fri Ramires i skudposition. Frank Lampard var sikker fra pletten, og da lignede det allerede en kamp, der var afgjort.

Men det er ikke mere end fire dage siden, at Chelsea senest førte 2-0 hjemme på Stamford Bridge. Dengang formåede holdet ikke at holde føringen og måtte nøjes med 2-2 mod bundholdet Southampton.

Netop det faktum kunne Arsenal-spillerne hænge deres håb på i pausen sammen med bevidstheden om, at de umuligt kunne yde en så tam præstation igen.

Det blev da også noget bedre i anden omgang. Og da Theo Walcott fejrede sin kontraktforlængelse med at reducere til 1-2 på Santi Cazorlas flotte aflevering, kom der ny spænding i en kamp, der havde truet med at gå helt i stå.

Wenger satte alt ind på udligningen, men var hæmmet af, at både Lukas Podolski og Alex Oxlade-Chamberlain var blevet under dynen med sygdom i kroppen.

Derfor måtte han støve ellers glemte Andrei Arshavin af og give russeren en sjælden Premier League-optræden, men trods et hårdt pres i slutminutterne blev det ved 2-1 til Chelsea.