Makedonere afviser FCM-comeback i Champions League

FC Midtjyllands håndboldkvinder leverede en stærk anden halvleg mod Vardar, men blev slået 26-28 i Ikast.

Det bliver svært for håndboldkvinderne fra FC Midtjylland at nå frem til Final 4-stævnet i Champions League.

Søndag måtte FCM på hjemmebane se sig besejret med 26-28 af det makedonske storhold HC Vardar i den første af to kvartfinaler. I næste uge er der returopgør på Balkan.

Gæsterne kom til Ikast med et stort fysisk tryk og en hårdhed, som blev afgørende.

Efter en jævnbyrdig indledning, hvor de midtjyske værter på godt kontraspil bragte sig i front 4-2, begyndte makedonerne at trække fra med fem scoringer i træk.

Et mere og mere presset FCM-hold havde svært ved at efterkomme træner Kristian Kristensens time out-dessiner. Ved pausen havde Vardar bragt sig foran med 18-12.

FCM fik alligevel skabt spænding om udfaldet i en stærk anden halvleg.

Med gode redninger banede FCM-målmand Sabine Englert vejen for flere danske reduceringer.

Efter ti minutter var Sabine Pedersen tæt på at lobbe FCM på 19-22 på en dansk kontra, men Vardar-keeper Amandine Leynaud fik lige nøjagtig holdt bolden ude af målet.

Selv om Sabine Pedersen i det næste angreb fik reduceret til 19-22, så manglede FCM i sidste ende måske den ekstra scoring, der kunne have rystet makedonerne.

Fejlafleveringer fra Stine Jørgensen gav gæsterne et par nemme muligheder, og så var Vardar foran 26-21.

Værternes svenske stregspiller Linn Blohm var stærk og træfsikker i slutfasen og fik scoret til både 24-26 og 25-26. Stine Jørgensen havde chancen for at udligne, men begik en angrebsfejl.

I stedet endte Vardar med at ride den midtjyske storm af og sikre sig det bedste udgangspunkt før returopgøret i næste uge.