Manchester City går forbi United i toppen

Manchester City er nyt førerhold i Premier League efter en sikker 4-1-sejr hjemme over Aston Villa.

Manchester City udnyttede hurtigt bysbørnene Manchester Uniteds pointtab i lørdagens tidlige Premier League-kamp ude mod Liverpool.

Med en meget sikker 4-1-sejr hjemme over Aston Villa rykker Manchester City forbi United i toppen af tabellen, som City fører med 22 point for otte kampe.

Manchester United har 20 point efter 1-1-opgøret i Liverpool.

Selv med topscorer Sergio Agüero ude af truppen og navne som Edin Dzeko som bænkevarmer og David Silva som indskifter havde hjemmeholdet ingen problemer med at hive sejren hjem over Aston Villa.

Det italienske problembarn Mario Balotelli indledte scoringen kort før den halve times spil, da han passerede den tidligere Manchester City-målmand Shay Given.

35-årige Shay Given forlod City før denne sæson, fordi han havde tabt målmandskampen til den 11 år yngre Joe Hart.

Given fik dog ikke et lykkeligt gensyn med Etihad Stadium.

To minutter inde i anden halvleg koksede det fuldstændigt for Aston Villa-forsvareren Stephen Warnock, som ikke fik sparket bolden væk.

Det blev iskoldt udnyttet af Adam Johnson, som scorede til 2-0 via stolpen.

Fem minutter senere blev enhver spænding om udfaldet fjernet, da Vincent Kompany uhindret headede et hjørnespark i mål forbi Shay Given.

Stephen Warnock fik ganske vist lidt oprejsning for sin fadæse, da han reducerede til 1-3 via underkanten af overliggeren, men værterne svarede hurtigt igen.

James Milner sparkede flot 4-1-scoringen i mål, efter at Aston Villa havde optrådt som alt for passive tilskuere til Citys afleveringer.

Det var Aston Villas første nederlag i Premier League i denne sæson, men holdet har omvendt blot vundet to kampe.

Med sejren lavede Manchester City et fornemt oplæg til lokalderbyet næste søndag, hvor holdet møder Manchester United på Old Trafford.

Den danske landsholdsmålmand Thomas Sørensen så som vanligt i Premier League hele kampen fra bænken, da hans klub, Stoke, vandt 2-0 hjemme over Fulham.