Manchester City sætter Arsenal på plads i titelkampen

Kevin De Bruyne spillede en brandkamp for Manchester City, der i periode udstillede Arsenal i den engelske topkamp. Foto: Andrew Yates/Ritzau Scanpix

Kevin De Bruyne scorede to gange og lavede en assist for Manchester City, der vandt 4-1 over Arsenal.

Manchester City tog onsdag aften et stort skridt mod at vinde det engelske mesterskab.

Med en 4-1-sejr på hjemmebane over Arsenal har City lagt an til at tage teten i Premier League inden så længe.

Lige nu topper Arsenal stadig tabellen med 75 point med fem ligakampe tilbage af sæsonen.

City har 73 point på andenpladsen, men holdet har spillet to kampe færre end Arsenal.

Derfor kunne meget pege i retning af, at City har ramt topformen på det helt rigtige tidspunkt af sæsonen.

Onsdag aften var der i perioder klasseforskel på de to mandskaber med City i den dominerende rolle.

Efter blot syv minutter blafrede netmaskerne i Arsenals mål, da Kevin De Bruyne havde sparket bolden elegant ind til 1-0. Oplægget stod Erling Haaland for.

Haaland havde selv fire afslutninger i første halvleg, men nordmanden manglede skarpheden i de første 45 minutter.

I de sidste sekunder af første halvleg pandede City-spilleren John Stones på kanten af offside bolden i nettet til 2-0.

Ti minutter inde i anden halvleg øgede De Bruyne til 3-0, og igen var det Haaland, der satte belgieren op til scoring.

Arsenal fik reduceret til 1-3 på et mål af stopperen Rob Holding, men det var kun pynt på en aften, hvor City endte som de store sejrherrer.

Fem minutter inde i kampens tillægstid cementerede Haaland sejren med målet til 4-1.

Nordmanden, der scorede med løsthængende hår, fordi han havde taget hårelastikken ud, var jublende glad for det mål, han havde jagtet i hele kampen.

Haaland er nu oppe på 33 mål som den suveræne topscorer i Premier League. I alt har Haaland scoret 49 mål på tværs af alle turneringer.