Mestrene giver Laudrup smæk i premieren

Robin van Persie er tilsyneladende fuldstændig ligeglad med, om hans manager i Manchester United hedder Alex Ferguson eller David Moyes.

Den hollandske målmaskine åbnede nemlig lørdag sæsonen med at spille, som om sidste sæson aldrig sluttede, da han lavede to flotte mål i Uniteds 4-1-sejr på udebane over Swansea.

Da også angrebsmakker Danny Welbeck scorede to gange, måtte Swansea og manager Michael Laudrup sluge en pæn lussing i sæsonpremieren.

Forudsætningerne for danskeren nu er dermed helt anderledes end i sidste sæson, hvor Swansea kom flyvende fra start.

Laudrup havde bænket rekordindkøbet Wilfried Bony fra start og i stedet valgt en mere defensiv strategi med Michu liggende alene i front med støtte fra nytilkomne Jonjo Shelvey.

Og i en halv time så det ud, som om den danske manager havde set rigtigt. I en åben indledning var Swansea nemlig mindst på højde med mestrene, men så slog van Persie til for første gang.

Swansea viste sløvt forsvarsspil, da en ballonbold fik lov at falde ned til den hollandske topscorer, og uden at blive forstyrret nævneværdigt kunne han bringe sit hold i front.

Blot to minutter senere blev der helt stille på Liberty Stadium, da Danny Welbeck sendte kuglen i mål til 2-0, og så var der noget at tage fat på i pausen for Michael Laudrup.

Danskeren reagerede med en dobbeltudskiftning, der blandt andet gav Premier League-debut til Bony, men det walisiske mandskab kom aldrig for alvor tilbage i kampen.

I stedet kunne van Persie afgøre det hele med et kanonskud fra kanten af feltet med 17 minutter igen.

Bonys reducering otte minutter før tid betød ikke andet end personlig succes for den nyindkøbte ivorianer, og i overtiden sendte Welbeck Swansea ned på ligaens sidsteplads, da han lobbede bolden ind til 4-1.