Mikkel Hansen tordner AGK til tops i CL

Godt hjulpet af Kasper Hvidt stod Mikkel Hansen bag et fornemt AG København-comeback mod Ademar Leon.

AG København tog holdets fjerde sejr af fem mulige, da de danske mestre søndag slog spanske Ademar Leon med 30-29 på hjemmebane i Champions League.

Med sejren fik københavnerne revanche for sidste uges nederlag i Spanien og topper gruppe D.

Mikkel Hansen var næsten hundrede procent sikker, når han tordnede mod mål, og det var også Hansen, der sammen med målmand Kasper Hvidt gjorde udslaget for værterne i slutfasen.

Alene i de sidste 10 minutter slog Mikkel Hansens hammer fire gange.

Spanierne var ellers foran det meste af kampen og førte også 16-15 ved pausen.

Det var til tider lidt for nemt for Ademar Leon at komme imellem de danske afleveringer og efterfølgende skabe en-mod-en-situationer mod Steinar Ege og Kasper Hvidt i AGK-målet.

Men efter pausen fik Ege, der søndag forlængede sin kontrakt med AGK i to år, og Hvidt taget godt fra i målet.

To minutter før tid fik Hvidt nappet et afgørende straffekast ved stillingen 29-28 til AGK.

Og så kunne - hvem andre - Mikkel Hansen øge til 30-28. Spanierne fik reduceret til 29-30, men det betød ingenting, da Kasper Hvidt hev endnu en redning frem 10 sekunder før slutfløjt.

Olafur Stefansson fik hjemmebanedebut for AGK, men blev ikke en dominerende faktor mod spanierne. Den islandske højreback på 38 år har længe været knæskadet og er først i gang med at finde sin form.

Stefansson fik dog lavet flere scoringer og bragte københavnerne foran 22-21 midtvejs i anden halvleg på et tidspunkt, hvor AGK havde to mand ude med udvisninger.

AG København møder i næste spillerunde Pick Szeged på udebane.