Mors-Thy sænker Kolding og henter første ligasejr

Mors-Thy besejrede torsdag KIF Kolding i Herre Håndbold Ligaen. Billedet her er fra en tidligere kamp mellem holdene. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Ti ligakampe inde i sæsonen lykkedes det for Mors-Thy at hente den første sejr, da Kolding blev slået 30-22.

For første gang i sæsonen kan håndboldherrerne fra Mors-Thy sætte to point ind på kontoen i Herre Håndbold Ligaen.

På hjemmebane vandt ligaens bundhold med 30-22 over KIF Kolding efter at have ført siden kampens 20. minut.

Ronnie Nicolaisen stod en stærk kamp i Mors-Thy-målet, mens særligt Søren Nørgaard var flyvende i den anden ende med ni mål for sejrherrerne.

Sejren ændrer dog ikke på, at Mors-Thy ligger sidst i ligaen efter sæsonens første ti kampe.

I den tætpakkede hal i Thisted bød første halvleg på stillingskrig.

Føringen skiftede flere gange, og først til allersidst i halvlegen nåede et hold at føre med tre mål, da Mors-Thy førte 15-12 ved pausen.

Hos udeholdet var Kasper Irming det offensive omdrejningspunkt, og havde det ikke været for ham, havde hjemmeholdets føring ved pausen formentlig lydt på mere end tre mål.

Irming og KIF Kolding tabte mere terræn fra begyndelsen af anden halvleg, og pludselig var sæsonens første sejr i den grad inden for rækkevidde.

For at stoppe modgangen tog KIF-træner Lars Frederiksen en timeout ved stillingen 22-18 til Mors-Thy, men hjemmeholdet nød bedre af at få trænerinstrukser.

I de følgende minutter voksede forspringet, og med ti minutter tilbage førte hjemmeholdet med seks mål.

Det blev tilsyneladende for meget for KIF Koldings Jens Peschardt, som fik direkte rødt kort efter en hård tackling. I vrede over udvisningen fik træner Lars Frederiksen en advarsel.

- I min bog synes jeg ikke, at der var rødt kort. Det kom meget bag på mig. Jeg føler, at jeg ramte ham hårdt, og det så voldsomt ud, fordi han kom ud af balance. Men jeg synes ikke, at der var rødt kort, siger udviste Jens Peschardt til TV2 Sport.

Hans fravær gjorde det ikke lettere for gæsterne, som endte med at tabe med otte mål.

• Medie: KIF Kolding er blevet begæret konkurs