Napoli hænger på i toppen med mål i sidste sekund

Napolis Manolo Gabbiadini sender her udligningen i mål. Siden scorede Napoli også til 2-1 mod Sampdoria. Foto: AP/Ciro Fusco

Lorenzo Tonelli scorede til 2-1 for Napoli med et mål fire og et halvt minut inde i overtiden mod Sampdoria.

Napoli var lørdag aften ved at knockoute sig selv i kapløbet om at hænge på Juventus i kampen om det italienske fodboldmesterskab, men reddede sig via et mål i sidste øjeblik på hjemmebane mod Sampdoria.

Fire og et halvt minut inde i overtiden dukkede Lorenzo Tonelli og bankede det forløsende 2-1-mål i kassen, så Napoli endte med at tage sejren for næsen af de lamslåede Sampdoria-spillere.

Sejrsmålet fik målmand Pepe Reine til at tage en sprint på en hel banelængde for at deltage i klyngefejringen af målet.

Med sejren har Napoli fire point op til Juventus, som har spillet to kampe færre end napolitanerne.

Samtidig har Napoli lige så mange point som Roma på andenpladsen.

I lørdagens sejr var Napoli bagud, men holdet fik bedre kort på hånden, da gæsterne med en halv time tilbage blev reduceret til ti mand, efter Matias Silvestre havde fået to gule kort på syv minutter.

På det tidspunkt var Sampdoria foran 1-0 via et selvmål i første halvleg.

Selvmålet kom i forlængelse af, at Sampdorias tjekke Patrik Schick havde drevet gæk med forsvaret og sendt bolden hårdt ind mod mål.

Det gjorde han så hårdt, at Napolis uheldige Elseid Hysaj blev ramt og sendte bolden i eget net.

Napoli havde flere gode muligheder for en udligning i både første og anden halvleg, men først efter 77 minutter fik Manolo Gabbiadini skubbet bolden det sidste stykke ind over stregen.

Den endelige forløsning kom så kort før kampens sidste fløjt med Lorenzo Tonellis sejrsmål.