Nem storsejr til Brøndby åbner sølvkampen

Brøndby spillede langtfra nogen pragtkamp mod Esbjerg. Alligevel endte det med en 3-0-sejr på Brøndby Stadion.

Brøndby fik den første sejr i fem kampe og spillede sig tilbage i sølvkampen, da holdet torsdag aften slog Esbjerg med 3-0.

Clarence Goodson, Mike Jensen og Nicolaj Agger scorede målene for Brøndby, der med sejren er to point efter OB på Superligaens andenplads. FC Midtjylland er på fjerdepladsen et point efter Brøndby.

Værterne havde - ligesom gæsterne fra Esbjerg - dog utrolig svært ved at true modstandernes mål.

Med Michael-Krohn Dehli og Mikael Nilsson i karantæne var Brøndbys midtbane, der bestod af Jan Kristiansen, Remco van der Schaaf, Mike Jensen og uprøvede Osama Akharraz, ganske impotent.

Måske var viljen der, men det gik langsomt, der var ikke meget overblik og næsten ingen kreativitet. Derfor fik Brøndbys angribere ikke mange bolde at arbejde med.

Mod Esbjergs bundhold rakte det alligevel til en sejr, fordi gæsterne ikke turde satse nok på at få alle tre point. Defensiven var konstant i fokus, og først da Jess Thorups mandskab var bagud med 0-2, begyndte holdet at slippe tøjlerne.

Det havde den konsekvens, at et udspark fra Brøndby-målmand Stephan Andersen endte hos Nicolaj Agger, der på en friløber kunne lobbe hjemmeholdet foran med 3-0. En ganske stor føring Brøndbys spil taget i betragtning.

De 10.024 tilskuere måtte også gennem 43 småkedelige minutter, før Brøndbys anfører Clarence Goodson headede et hjørnespark i mål. Det blev efter pausen fulgt op af en scoring fra Mike Jensen, og dermed var Brøndby - næsten ud af ingenting - på kurs mod sejren.

For Esbjerg kan den defensive tilgang til kampen få store konsekvenser, da flere af Superligaens andre nedrykningskandidater vandt i denne spillerunde. Esbjerg har tre point op til 10.-pladsen, der er ensbetydende med overlevelse.

Der resterer syv spillerunde i Superligaen.