SÅDAN GIK KAMPEN MOD SØNDERJYSKE

Et godt kæmpende NFC-mandskab var ni minutter fra sejren, men fik et værdifuldt point med hjem.

HADERSLEV, FOLKETIDENDE: Bare ni minutter før tid fik Sønderjyske udlignet den føring, som Mads Carlson havde skaffet NFC i første halvlegs overtid.

Det brændte alvorligt på i slutfasen, men NFC holdt stand og det hele sluttede uafgjort 1-1 på Sydbank Park i Haderslev mod Sønderjyske.

Et point som Nykøbing FC sagtens kan være tilfreds med.

Første halvleg var ganske fornuftig for gæsterne, der spillede sig til flere store muligheder, hvor især Emilio Simonsen kunne have bragt NFC foran, da han fik foræret bolden på kanten af straffesparksfeltet, men skød forbi målet på det store tilbud.

Hjemmeholdet var dog også nærgående flere gange, som da Emil Frederiksen headede på ydersiden af stolen og Søren Andreasen sparkede snert forbi Morten Banks mål.

Men forløsningen for NFC kom i første halvlegs overtid, da Luca Kjerrumgaard vandt en hovedstødsbold, som faldt ned for fødderne af Ahmed Hassan, der drev den videre ind i straffesparksfeltet og fandt en fri Mads Carlson, der med venstrebenet passerede Nicolai Flø i Sønderjyske-buret.

Målet satte værterne yderligere under pres, og de kom da også ud til anden halvleg i en anden udgave, hvor NFC blev lagt alvorligt under pres.

Indskiftede Orri Oscarsson ramte ydersiden af stangen i fri position og flere gange måtte Morten Bank agere stopklods, og da han var passeret stod Thor Høholt det rigtige sted på målstregen og forhindrede en scoring.

NFC havde ganske få muligheder for at fordoble scoringen med Emilio Simonsen og indskiftede Emeka Nnamani, med de bedste forsøg.

Sidstnævnte blev indskiftet et kvarter før tid i stedet for en skadet Luca Kjerrumgaard, der ikke kunne fortsætte.

Udligningen lå dog i luften og kom ni minutter før tid, da Orri Oskarsson fulgte op på en returbold fra Morten Bank på et hårdt spark fra José Gallegos.

De sidste minutter blev ren overlevelse for et totalt udmattet NFC-mandskab, der dog formåede at holde Sønderjyske fra livet og tage et enkelt point med hjem.

Der er nu seks point op til den rigtige side af nedrykningsstregen inden nedrykningsspillet 1. division går i gang om to uger.