S-E-N-S-A-T-I-O-N! Foto: Ritzau Scanpix/Claus Fisker
Med en sejr på 29-28 spillede NFH sig i DM-finalen foran en lamslået Odense Idrætshal

ODENSE, FOLKETIDENDE: NFH gjorde det nærmest umulige. Tog til Odense som kæmpe-underdogs. Få troede på dem, og så leverede Nykøbings håndbold-stolthed endnu en pragtpræstation.

Det endte fuldstændig sensationelt med en smal etmålssejr efter et neglebidende drama helt til det sidste. På tirsdag gælder det en tur til Esbjerg i den første DM-finale.

Nervøs start

Den tredje og afgørende DM-finale startede nervøst for begge parter. Tydeligheden af, hvor meget der var på spil, kom til udtryk i den indledende fase, hvor begge hold lavede fejl, men det var Odense, der kom bedst fra start og kom foran 3-1 og 4-2.

Men så fik NFH smidt nerverne og kom foran med hele 9-5 på fremragende angrebsspil, mens Odense blev mere og mere frustreret med utallige boldtab til følge.

Man mærkede utilfredsheden på tilskuerpladserne, i takt med at NFH kom yderligere foran, og med ti minutter tilbage af første halvleg havde gæsterne muligheden for at komme foran med hele 12-6, men ellers godt spillende Kristina "Mulle" Kristiansen kunne ikke passere Althea Reinhardt.

Kristina "Mulle" Kristiansen var igen stærk i syv mod seksspillet. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Netop Althea Reinhardt skulle Odense være særdeles glade for i første halvleg. Uden hendes seks redninger havde NFH været yderligere foran. Men desværre gik angrebsspillet en smule i stå i slutningen af første halvleg, hvor Odense kom tættere på og fik reduceret til 10-12, inden Mona Obaidli med et lob over en fremstormende Althea Reinhardt gjorde det til pausestillingen 10-13.

NFH havde virkelig fat i de fynske favoritterne, der virkede tyngede af kampens store betydning. Der var både en DM-finale og plads i næste års Champions League på spil.

Anden halvleg blev ikke mindre nervepirrende.

NFH kom stærkt ud og kom foran 17-13, men så meldte Althea Reinhardt sig for alvor ind i kampen i Odense-målet, samtidig med at Thale Rushfeldt Deila fik gang i målscoringen.

Ved stillingen 19-20 fik Odense kontakt, og NFH-træner Jakob Larsen tog en timeout.

På det efterfølgende angreb fik NFH tilkendt straffekast og en udvisning til norske Maren Aardahl. Der var et kvarter tilbage. Aimée von Pereira brændte straffekastet, men samlede selv returen op og scorede.

Redninger var dog en mangelvare for NFH, der ikke kunne følge Odense i den anden ende.

Men NFH bevarede køligheden og foran kom 20-24 på straffekast med ti minutter tilbage,

De sidste ti minutter blev vanvittigt neglebidende, men NFH bevarede køligheden, da det var allermest nødvendigt og kom foran 26-29, inden Odense gik helt frem og fik fremtvunget to scoringer.

Med femten sekunder tilbage fik NFH bolden igen og kørte tiden ud og vandt 29-28.

NFH er DM-finalen på tirsdag mod Team Esbjerg og kvalificeret til Champions League!!!!!!!

NFH I FINALEN! Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix