NFH skaber overraskelsen mod Odense og holder liv i finalehåbet

Lærke Nolsøe var i hopla mod Odense. Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Odense faldt fuldstændig sammen efter pausen mod NFH, og nu skal de to møde hinanden i en tredje semifinale.

Nykøbing Falster Håndboldklub (NFH) skabte onsdag aften sensationen.

Hjemme i sin egen lille heksekedel vandt klubben på spektakulær vis med 33-29 over storfavoritterne fra Odense Håndbold i DM-semifinalen og lever dermed fortsat i kampen om at nå finalen.

I det første semifinaleopgør i weekenden blev NFH spillet langt ud af hallen og tabte med 18 mål, men med onsdagens sejr har klubben fremprovokeret en tredje og afgørende kamp om finalebilletten.

NFH var onsdag bagud med tre ved pausen, men en dybt imponerende indsats efter pausen knockoutede Odense totalt.

Syv mod seks-angrebsspillet blev dikteret formidabelt af bundrutinerede Kristina Kristiansen, og det lammede den fynske defensiv, der blev overmatchet i intensitet gennem hele anden halvleg.

Værterne kom faktisk ikke specielt godt fra start og skulle bruge over syv minutter på at passere Althea Reinhardt første gang. Men lidt efter lidt kom de med.

Problemet i det første opgør var især, at spillerne i angrebet virkede rådvilde og ude af stand til at finde løsninger. Samtidig var Reinhardt nærmest umuligt at få bolden forbi. Begge dele var der lavet om på onsdag.

Reinhardt stod fortsat bundsolidt, men kunne trods alt ikke ramme de 60 i redningsprocent, som hun gjorde i den første kamp.

Efter at have været nede med fire mål reducerede NFH kort før pausen til 12-13 og lignede et hold, der var fuldstændig med i opgøret. Odense scorede dog to hurtige mål og førte med tre ved pausen.

Men NFH lugtede blod og fortsatte ufortrødent jagten på en tredje semifinale efter pausen. Defensiven var tømret godt sammen, og Cecilie Greve leverede en stor kamp mellem stængerne.

På venstre fløj var også landsholdsbobleren Lærke Nolsøe i et strålende spillehumør, og efter 40 minutter scorede hun til 19-19. Fem mål på fem forsøg fra hendes arm.

Caroline Aar fulgte op to minutter senere, og pludselig førte NFH med 20-19. Stemningen i hallen kogte, og en ild var tændt i de gulklædte værter.

Odense mistede fuldstændig grebet om kampen, og NFH kunne pludselig det hele. Føringen voksede og voksede, og værterne kom foran med fem.

Odense-spillerne var fortvivlede og kunne slet ikke matche den selvtillid, som NFH diskede op med, og det afgjorde sagerne.

• Kvindehåndbold: Nykøbing F. Håndbold - Odense Håndbold

Andreas talte for kongen: - Pulsen var høj