Norge løber Danmark over ende i Møbelringen Cup

De danske håndboldkvinder kunne ikke gøre meget ved Norge, da de to nationer mødtes i Møbelringen Cup lørdag. Foto: Ruud, Vidar/Ritzau Scanpix

Danmark kvindelandshold i håndbold fik store klø, da Norge tog imod på hjemmebane i Møbelringen Cup.

Danmark er fortsat uden point i testturneringen Møbelringen Cup i Norge, inden det går løs ved EM-slutrunden.

Lørdag aften kunne de danske håndboldkvinder ikke stille meget op, da Norge trynede Danmark med 28-22 efter at have ført med ti mål i anden halvleg.

Danmark var godt med i kampens indledning i første halvleg, men da Norge øgede og holdt store føringer i hele anden halvleg, så var der intet at stille op.

Dermed har Danmark tabt til Frankrig og Norge, inden det søndag gælder mødet med Ungarn, som tabte 18-19 til Frankrig tidligere lørdag.

- Første halvleg var langt hen ad vejen ok, men i anden halvleg lavede vi alt for mange fejl. Det er en træningsturnering. Det skal vi nok klare.

- Hvis vi spiller bolden ud over sidelinjen, giver kontramuligheder og brænder meget, er det svært at vinde håndboldkampe. Det skal vi gøre bedre, siger landstræner Klavs Bruun Jørgensen ifølge TV2.

Anne Mette Hansen var kommet sig hurtigt efter den skade, hun pådrog sig mod Frankrig torsdag, og hun sled sig igennem og udlignede til 4-4 efter ni minutter i en god start for Danmark.

Althea Reinhardt diskede op med tre redninger i træk, mens Anne Mette Hansen tordnede bolden på træværket, og Reinhardt reddede igen ved stillingen 5-4 til Norge.

Efter et kvarter udlignede Mette Tranborg til 5-5, og Althea Reinhardt blev bare ved med at redde i det danske mål.

Anne Mette Hansen bragede bolden op i krogen til 6-6 i en første halvleg med keeperne i fokus i indledningen.

Norge kom foran 8-6, og det begyndte at smuldre for Danmark, mens Katrine Lunde var stærkt spillende i Norges mål.

Det blev til norsk føring på fire mål, inden Danmark reducerede til 7-10.

Det danske angrebsspil savnede bevægelse, og 12-8 til Norge to minutter før tid blev til pauseføring på 13-10 med Anne Mette Hansen og Althea Reinhardt som danske omdrejningspunkter.

Ti minutter inde i anden halvleg var Danmark bagud med syv mål, og danskerne kom aldrig tæt på at ryste det velspillende norske hold.

Sandra Toft afløste Reinhardt i målet, og Danmark var med cirka ti minutter tilbage bagud med hele 16-26.

Stine Bodholt reducerede til 20-27 med tre minutter igen. Mie Højlund scorede til 21-27, og Bodholt sørgede for 22-27, men det handlede blot om at minimere nederlaget, inden Norge scorede igen.

Danmark indleder EM-slutrunden med kampen mod Sverige 30. november.