Norsk kanonkugle snyder Lyngby for point i Aalborg

Kasper Kusk scorede de to første mål for AaB, der endte med at vinde kampen hjemme over Lyngby med cifrene 3-2. Kusk er oppe på 49 superligamål i karrieren. Foto: René Schütze/Ritzau Scanpix

Lyngby var tæt på at hente point i Aalborg, men Iver Fossums langskud sikrede en tiltrængt AaB-sejr.

AaB vandt søndag med 3-2, da aalborgenserne tog imod Lyngby på Aalborg Portland Park. Her afgjorde norske Iver Fossum kampen med et imponerende skud fra distancen.

Forhåndsfavoritterne fra AaB kom til en lang række chancer i opgøret, men skarpheden manglede oftest. Der var altså muligheder til mere end de tre mål, som sikrede samme antal point til nordjyderne.

Til gengæld formåede bundproppen fra Lyngby at få meget ud af holdets chancer, da gæsterne kom med et mere defensivt udgangspunkt.

Allerede inden andet minut kom Kasper Kusk på måltavlen, da AaB lykkedes med et indøvet hjørnespark. Den korte variant endte uden for feltet, hvorfra midtbanespiller Pedro Ferreira spillede Kusk fri.

Offensivspilleren følte bolden ind i det fjerneste hjørne til en tidlig føring.

Efter 20 minutter udlignede Lyngby, da Jens Martin Gammelbys skud blev reddet af målmand Jacob Rinne, hvorefter Kristoffer Pallesen stod uheldigt placeret.

Bolden ramte nemlig ind på højrebacken og gik i mål.

Mod slutningen af første halvleg var Kasper Kusk igen på spil, da han fangede en lang aflevering og igen sendte bolden mod det fjerneste hjørne med venstrefoden.

Denne gang var det en lav variant, som snød Thomas Mikkelsen i mål og bragte AaB foran med 2-1.

Det kom der prompte reaktion på fra sjællænderne. Efter klumpspil i AaB-feltet satte Jens Martin Gammelby nemlig tre AaB'ere og sendte bolden direkte op i målhjørnet bag en sagesløs målmand.

Mod slutningen af kampen kom AaB til flere store chancer uden den fornødne skarphed.

Skarp var norske Iver Fossum til gengæld, da han langt ude fra feltet sendte bolden ind bag Mikkelsen med et kvarter igen.

Dermed er Lyngby fortsat uden sejre i Superligaen i denne sæson, mens AaB hentede første sejr i fire ligakampe.

• Superliga: AaB - Lyngby Boldklub

Kæmpe fest på Torvet blev et tilløbsstykke: Se alle billederne