Annonce
Sport

Vil spolere oprykningsfesten i Esbjerg

Asger Højmark-Jensen (blå) spiller måske sin sidste kamp for Nykøbing FC i eftermiddag. Han har kontraktudløb efter denne sæson. Foto: Ingrid Riis
Der ventes masser af tilskuere til Nykøbing FC's sidste kamp i denne sæson på udebane i det vestjyske.

NYKØBING: Sæsonen har været lang og også til tider besværlig for Nykøbing FC, der dog kan gå på sommerferie med god samvittighed uanset udfaldet af dagens udekamp i Esbjerg, der er den sidste i denne sæson.

De mange skader, der har ramt holdet i foråret, har svækket konkurrenceevnen, og efter oprykningsspillet blev sikret tilbage i slutningen af marts og målsætningen indfriet, har Nykøbing FC kun vundet tre ud af ti kampe, og flere gange løbet ind i nogle gevaldige nederlag. Men sejren i søndags mod Middelfart faldt på et tørt sted.

- Det var meget vigtigt for os, at slutte godt af på hjemmebane. Det har været en spændende og udfordrende sæson, som jeg synes vi har fået rigtig meget ud af på mange måder. Vi har lært rigtig meget om, hvordan vi skal håndtere det, når spillergruppen er så ung og uprøvet som den har været, siger cheftræner Claus Jensen, der måtte melde fra med sygdom senest i 2-1-sejren over Middelfart, men han var tilbage på træningsbanen i onsdags, og er med, når det i eftermiddag går løs på Blue Water Arena i Esbjerg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lære deres krop at kende

Han peger på, at de unge knægte skal lære, hvad det vil sige, at spille på højere niveau og leve som professionel fodboldspiller.

- Det handler om, at de skal lære at kende deres krop og træne på den rigtige måde, så de kan holde længst muligt i kampene. Der har vi set, at nogen af dem har brændt krudtet af for tidligt. Det handler ikke om, at de er i dårlig form, men simpelthen om at bruge deres mange kræfter på den rigtige måde, så de kan holde hele kampen. Derudover har vi også kunne mærke, at nogle af spillerne har spillet for meget, så de er blevet slidt op, men det har vi været nød til, på grund af de mange skader, siger Claus Jensen, der endnu ikke har det fulde overblik over, hvem der spiller afskedskamp mod Esbjerg i eftermiddag, og hvem der skal blive i klubben efter sommerferien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fire spillere er fortid

Det ligger fast at Victor Christiansen, Jacob Blach Nielsen, Adam Vendelbo Clement og Andreas Bredahl forlader klubben. De to sidstnævnte har allerede fået bevilget sommerferie, da de er ejet af klubber, der begynder forberedelserne til næste sæson tidligere end Nykøbing FC. Victor Christiansson er taget til Japan, mens Jacob Blach Nielsen, der flytter til USA, er med i spillerbussen til Esbjerg.

Spørgsmålet er også om spillere som målmand Jeppe Rasmussen, Asger Højmark-Jensen, Willads Delvin, Kasper Jensen, Simon Madsen og Sebastian Nørløv er i klubben efter sommerferien. Alle har de kontrakter, der løber ud med udgangen af juni.

- De snakke har jeg fortsat med de spillere, og der er ikke noget afgjort endnu. Jeg forventer at kunne melde noget ud, i hvert fald for nogen af dem, i løbet af den kommende uge, siger Claus Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sæsonrekord i Esbjerg

Dagens kamp mod Esbjerg betyder intet i det samlede billede. Vestjyderne er rykket op, og skal efter kampen have overrakt pokalen som tegn på, at de har vundet 2. division.

Og ifølge bulletinerne fra Esbjerg satses der på sæsonrekord i Blue Water Arena.

- Ingen tvivl om, at vi kommer under pres i perioder, for de vil jo gerne slutte ordentligt af på hjemmebane foran deres mange tilskuere. Men igen er det god læring for vores unge spillere, at blive kastet ud i sådanne kampe, mener Claus Jensen, der har vundet en gang på på det store stadion i Esbjerg i denne sæson, da det blev til en sejr på 4-3 tilbage i september, og for en måned siden vandt Nykøbing FC 2-1 over Esbjerg hjemme i Lollands Bank Park.

Der er kampstart kl. 14:00 og Radio SydhavsØerne sender direkte fra kampen.

  • NFC_15
    Asger Højmark-Jensen (blå) spiller måske sin sidste kamp for Nykøbing FC i eftermiddag. Han har kontraktudløb efter denne sæson. Foto: Ingrid Riis
Annonce
Sport

TSØ-spiller er tvunget til karrierestop

Sport

Mark O. Madsen lancerer kæmpe event: Vil  være størst i Europa

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Simon fik varmen i toget - nu skylder han DSB 400.000 kroner

Erhverv

Medie: Calle-firmaer har snydt for flere millioner

Sport

TSØ-spiller er tvunget til karrierestop

112

Voldtægtsanklaget rumænsk mand har ingen forklaring på DNA-spor

112

18-årig gik amok: Trampede på hund

Guldborgsund

Blev fundet ved børnehave: Vild bæver er nu tilbage på Sydhavsøerne

112

Kørt på sygehuset efter trafikuheld

112

Bøderegn: Næsten hver anden kørte for stærkt

112

Medie: Illegale håndværkere skyld i Novo-brand

Femern

Kæmpe tunnelelement indviet af kongen: Se dronevideo

Royalt besøg

Se video: Her kommer kongen til Lolland

Indland

Sommervarmen er på vej: Så varmt bliver det

Politik

Lokal S-formand stemte på andet parti: - Jeg er i politisk identitetskrise

Vejret

Det seneste år er det vådeste i dansk vejrhistorie

Liveblog

Iført hjelm og vest indviede kongen tunnelelement

Annonce
Annonce
Sundhed

Ingen andre gør det: Nu kan din idé ændre sygehusene

Guldborgsund

En af de helt tunge attraktioner kommer til Gedser

112

31-årig mand stikker læge på psykiatrisk afdeling med en kniv

Rødby

Mest omfattende ændring i 60 år: Slut med lange køer

Lolland

Heidi slår dørene op til ny butik

112

Alvorligt færdselsuheld spærrede landevej

Sport

Sådan! Lollandsk OL-håb vinder EM-guld