Nyt pokalchok: Kolding sender Vejle ud

Cheftræner Adolfo Sormani og hans Vejle-hold kom ud for en ny skuffelse, da holdet tabte i pokalturneringen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Kolding kom sig over en tidlig Vejle-føring og vandt med 3-1 efter forlænget spilletid.

Vejle Boldklub er færdig i Sydbank Pokalen, efter at superligaoprykkerne højst overraskende tabte 1-3 på udebane til naboerne fra Kolding IF.

Dermed er Kolding fra 2. division et af de sidste otte hold, der kæmper om to billetter til pokalfinalen i Parken næste år.

Vejle-dukkerten kommer få timer efter, at et andet superligahold, AGF, også måtte bøje sig for en lavere rangerende modstander. Aarhusianerne tabte med 1-2 i Næstved.

Ligesom AGF kom Vejle ellers tidligt foran, da Allan Sousa i kampens første minut sparkede favoritterne på sejrskurs.

Men føringen holdt kun til halvlegens sidste minut, hvor hjemmeholdets Morten Hansen kunne udligne til 1-1 efter hjørnespark.

Vejle-træner Adolfo Sormani havde skiftet en del ud i sin startopstilling efter søndagens nederlag til Hobro. Men heller ikke med nye folk på banen kunne Vejle vinde.

Det stod 1-1 efter 90 minutter, og kampen måtte i forlænget spilletid. Her blev Vejle ramt af en udvisning, da Allan Sousa modtog sin anden advarsel, og hjemmeholdet udnyttede overtallet.

Tre minutter efter udvisningen scorede Søren Zachariassen nemlig til 2-1 for Kolding, og efter 115 minutters fodbold afgjorde Kristian Kirkegaard reelt kampen med sin 3-1-scoring.

Et tredje superligahold, AC Horsens, deler skæbne med Vejle og AGF og forlader turneringen efter ottendedelsfinalen.

Horsens tabte på udebane med 0-1 til AaB, der dermed avancerer til kvartfinalen.