OB leverer CL-overraskelse i Athen

Panathinaikos kunne ikke hamle op med OB i Athen. Fynboerne vandt udekampen med imponerende 4-3.

OB er ligesom FC København videre til playoff-kampene om en plads i Champions Leagues gruppespil, efter at det tirsdag aften lykkedes for fynboerne at slå Panathinaikos med 4-3 i Athen.

Bashkim Kadrii og Hans Henrik Andreasen sørgede med en scoring hver i slutfasen for den imponerende sejr til OB, der også fik Andreas Johansson og Espen Ruud på måltavlen i den græske hovedstad.

De danske gæster fik lidt af en drømmestart, da Andreas Johansson efter 12 minutter bankede bolden i mål til 1-0 i forbindelse med et frispark.

Værternes forsvarsprofil Jean-Alain Boumsong satte sin egen målmand under pres, da han headede Chris Sørensens frispark op i luften. Tore Reginiussen fik presset målmanden til at bokse bolden væk - lige ud til Johansson, der bragede OB i ekstase.

Grækerne var meget langt fra tidlige tiders niveau. Holdet fra Athen savnede idéer i spillet frem af banen, og det gik langsomt med mange berøringerne, når Panathinaikos skulle åbne fynboernes defensiv.

OB havde forholdsvis let ved at holde Panathinaikos-spillerne på afstand, men på et hjørnespark før pausen lykkedes det for Boumsong at heade 1-1-udligningen i mål over for en passiv Anders Møller Christensen.

Helt unødvendigt fik grækerne også lov til at komme foran med 2-1 umiddelbart efter pausen, og de var også ved lukke og slukke med et stolpeskud.

Det var nu helt tåbeligt, at det oplagte avancement til play off-kampene blev ødslet væk på den måde. Og heldigvis fik Espen Ruud - efter godt forarbejde fra Peter Utaka - udlignet til 2-2 med en skruet afslutning efter en time.

I slutfasen sørgede Bashkim Kadrii for den fortjente sejr, da han sikkert sendte Hans Henrik Andreasens aflevering i mål. Andreasen var dog ikke færdig og lidt senere bragede han et langskud i mål til 4-2.

Så gjorde det knap så meget, at grækerne i overtiden fik lov til at reducere til slutresultat, og at Bernard Mendy blev udvist efter to advarsler. Samlet er OB videre med 5-4 efter at det første opgør i Odense endte 1-1.

Der er lodtrækning til de kommende play off-kampe på fredag. Blandt de mulige modstandere for OB er Bayern München, Arsenal og Lyon.