OL-bronzevinder sejler sig på podieplads i sæsonåbning

Anne Marie Rindom leverede en god præstation ved World Cup-stævnet i Miami. Foto: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen/arkiv

Den danske OL-bronzevinder Anne-Marie Rindom åbnede 2018 med en podieplads ved årets første World Cup-stævne.

Dansk sejlsport hentede søndag årets første medalje, da Laser Radial-sejleren Anne-Marie Rindom sluttede på tredjepladsen ved World Cup-stævnet i Miami.

Den 26-årige sejler sluttede på tredjepladsen i Miami efter et stævne, hvor to planlagte sejladsdage blev aflyst på grund af henholdsvis for lidt og for meget vind.

Før det afgørende Medal Race søndag aften dansk tid lå Rindom på en samlet tredjeplads.

Det blev også hendes slutplacering efter en finalesejlads, hvor hun manglede fart og aldrig truede briten Alison Young, som senere endte som vinder.

- For at være ærlig havde jeg håbet på mere. Topformen var der ikke helt, og det er jeg skuffet over, men omvendt så har jeg lært rigtigt meget, og det tager jeg med videre, siger Rindom i en pressemeddelelse.

Rindom vandt Laser Radial-klassens seneste World Cup-stævne i Japan i oktober, hvilket var hendes anden World Cup-triumf.

Den første World Cup-sejr kom i Miami i 2015. I alt har Rindom nu hentet syv World Cup-medaljer, siden hendes karriere for alvor tog fart i 2014.

Årets absolutte højdepunkt - og det store mål for Rindom og de øvrige danske landsholdssejlere - bliver VM i Aarhus i august for de ti olympiske klasser.

Stævnet i Danmark indleder samtidig uddelingen af nationspladser til OL i Tokyo i 2020.