Annonce
Sport

OL-medaljehåb vinder guld i enerkajak

Kajakroeren René Holten Poulsen vandt lørdag guld på den olympiske kongedistance 1000 meter enerkajak efter en flot og veldisponeret præstation ved årets første world cup i polske Poznan.

René Holten Poulsen satte hele verdenseliten på plads, da danskeren var med fremme i løbet fra start og roede forbi den forsvarende verdensmester, Adam van Koeverden fra Canada, på de sidste hundrede meter.

- Jeg var lidt overrasket over at vinde, fordi Adam van Koeverden er stærk, når han prøver at vinde fra spids. Der var modvind, så det var et meget hårdt løb, men jeg har haft nogle gode race hernede, og det var rigtig rart at vinde.

- Jeg har ikke roet så stærkt i træningen derhjemme, og jeg er stadig i den meget hårde mængdetræning uden særlig meget nedtrapning til denne world cup, så det var overraskende, at jeg kunne vinde over så stærke navne, siger René Poulsen.

Bronzemedaljen tog OL-mesteren fra 2004, norske Eirik Veraas Larsen, sig af. Helt nede på femtepladsen kom forhåndsfavoritten, Max Hoff fra Tyskland, der i 2009 og 2010 vandt både VM og EM.

René Holten Poulsen nåede i mål i tiden 3,42,545 minutter, og det lover godt forud for sommerens OL i London, hvor det er ventet, at René Holten Poulsen skal stille op i to discipliner.

René Holten Poulsen er også en del af firerkajakken, som har sikret sig en nationsplads til OL, men Danmarks Idræts-Forbund (DIF) har endnu ikke udtaget de fire navne i firerkajakken.

Nationspladsen til firerkajakken giver også mulighed for at kunne stille op i ener- og toerkajak, hvilket afklares senere af Dansk Kano og Kajak Forbund, Team Danmark og DIF.

- Jeg håber på, at min sejr i enerkajakken beviser, at jeg både kan ro ener- og firerkajak til OL, hvor de to discipliner ligger på forskellige dage, siger René Holten Poulsen.

Firerkajakken består af Kim Wraae, René Holten Poulsen, Emil Stær og Kasper Bleibach, og de endte med at vinde bronze i world cup-løbet på 1000 meter.

I kvindernes enerkajak vandt Henriette Engel Hansen, som officielt er udtaget til OL, guld på 500 meter i et yderst hårdt felt.

På en yderbane tog Henriette Engel føringen tidligt i løbet og holdt fast, selvom der på målstregen var næsten dødt løb mellem første- og andenpladsen.

Det er den samme distance, Henriette Engel skal ro til OL - og lørdagens sejr var endda over de formodet stærkeste konkurrenter til guldet i London.

/ritzau/

Annonce
Sport

Ljungquist med KO-sejr i eget stævne

Boksning

18-årige Cecilie overbeviste

Annonce
Annonce
Knuthenborg

I overskud i København: Nu får Knuthenborg glæde af dem

Sport

Ljungquist med KO-sejr i eget stævne

Sport

Keeper reddede Nykøbing FC kort før tid

Boksning

18-årige Cecilie overbeviste

Guldborgsund

Øretæver i luften: Kærestestrid endte galt

Guldborgsund

Kendt bageri skifter navn: Det skal det hedde

Lolland

Festivaltriumf på Lolland: Billetsalget boomer

Lokal nyt

Advarer før pinsen: Tænk jer om

Indland

Jagtulykke koster 53-årig mand livet

Vejret

Weekenden bliver varm men slutter for en landsdel med byger

Lokal nyt

Efter lønfusk for millioner: Bemærkelsesværdig ændring møder kritik

Sport

Sendte pædagogerne op i det røde felt: Nu har han fået 3-årig kontrakt

Skole

Sidste skoledag uden fadæser: Fans, karameller og love

Lolland

Lokale museer er lettede over ny reform: Mister ikke tilskud

112

Anklager vil have betjent straffet for udrykning med 200 km/t

Annonce
Annonce
Sport

Flere tusinde børn indtager byen: - Det er rekord i år

Indland

Sort røg: Brand hos Novo Nordisk kan ses på 30 kms afstand

Indland

Ni ud af ti danskere modtog sireneadvarsel på mobilen

112

Tysker på afveje: Cyklede på Farøbroen

Rødby

Lukker Netto i en måned: Men giver kunderne unik mulighed

Udland

Kendt tryllekunstner beskyldes for seksuelle overgreb

Erhverv

Scandlines sætter passagerrekord - men resultatet falder