Olsens eksperimenter giver uafgjort i Ungarn

Danmark havde chancerne til at vinde stort over Ungarn, der slap nådigt med 2-2 i torsdagens venskabskamp i Debrecen.

De danske gæster var bagud to gange, men scoringer fra Christian Eriksen og Lasse Schöne sikrede en acceptabel dansk udgang på opgøret.

Morten Olsen kan sandsynligvis tage en hel del viden med fra Ungarn, da han eksperimenterede med sit normale spilkoncept.

De lynhurtige kanter, der især i Olsens tidlige regeringstid kendetegnede landsholdet, var helt væk torsdag aften. Christian Eriksen var flyttet ud på venstrekanten - nøjagtig som i Tottenham - mens AaB's Kasper Kusk og senere Lasse Schöne tog sig af højresiden.

Både Eriksen, Kusk og Schöne søgte ofte ind i banen mod Ungarn, mens de to backer Lars Jacobsen og debutanten Jakob Ahlmann Nielsen fra AaB kørte som stempler fra baglinje til baglinje.

Oppe foran udfordrede Toulouse-angriberen Martin Braithwaite med sin hurtighed, og den sprælske frontløber var tæt på et par gange.

Blandt andet fik han lobbet bolden over mål, efter at William Kvist var kvik og hurtigt langede et indkast op mod Braithwaite.

På den centrale midtbane blev den normale venstrekant Michael Krohn-Dehli afprøvet sammen med Jakob Poulsen, mens William Kvist lå lige bagved. Kvist blev senere erstattet med Rasmus Würtz.

Det 4-1-4-1-system, som Morten Olsen åbnede kampen med, blev i de sidste 45 minutter ændret til 4-1-3-2, da Morten "Duncan" Rasmussen erstattede Jakob Poulsen.

Landsholdet slap i lange perioder godt af sted med det nye og mere boldbesiddende koncept. De ungarske modstandere havde mere end svært ved at læse de danske angrebsmønstre, hvilket udmøntede sig i en lang række chancer.

Det var en dansk fejl, der bragte Ungarn på 1-0 efter 25 minutter, da debutanten Jakob Ahlmann ophævede en offside. Balazs Dzsudzsak fik en friløber og sendte uden problemer bolden forbi Stephan Andersen i det danske mål.

Danmark tilspillede sig dog det klart største antal chancer, og Christian Eriksen havde allerede haft et skud på stolpen, da han udlignede 10 minutter efter pausen.

Ahlmann gjorde sin skade fra første halvleg god igen, da han først afleverede bolden frem i banen til sig selv og sendte bolden skråt bagud. Braithwaite lagde bolden af til Eriksen, der dundrede bolden i mål til 1-1.

Selv om danskerne tilspillede sig en række gigantiske chancer - især Krohn-Dehli må ærgre sig over en afbrænder - så tog Ungarn atter føringen efter et kontrastød, hvor Roland Varga headede bolden i mål til 2-1.

Til trods for de små danske udfald så var trafikken stort set ensrettet i Debrecen. Derfor gik der ikke lang tid, før Lasse Schöne elegant bragede bolden op i nettaget til 2-2 efter en frispilning fra "Duncan".

Ajax-spilleren, der også hamrede også et skud på overliggeren, fik generelt vist sig bedre frem end Kasper Kusk.

Kampen mod Ungarn er den første af to testkampe. På onsdag kommer Sverige forbi Parken.

Landsholdets næste alvorlige opgave er i september, hvor Danmark skal møde Armenien i EM-kvalifikationen.

Øretæver i luften: Kærestestrid endte galt

Festivaltriumf på Lolland: Billetsalget boomer