Annonce
Sport

Oprejsningen er total for FCK

Kritikere af FC København og andre tvivlere af holdets kvalitet på den europæiske scene fik et effektfuldt svar, da Sparta Prag blev banket med 3-0.

FC København har oplevet mange skuffelser i denne sæson. Men de mange nedture blev onsdag aften afsluttet med en stor optur, da københavnerne sikrede sig adgang til 1/16-finalerne i Europa League med en overbevisende 3-0-sejr hos Sparta Prag.

Det skete med en attitude og overlegenhed, der kan gøre FC København til en vanskelig modstander for det hold, som venter over to kampe til februar næste år.

Træner Ståle Solbakken betegner sejren, som en af de største i klubbens europæiske historie.

- Den kan sammenlignes med de største sejre, vi har haft. Denne kamp viser, at vi kan spille i Europa med pondus og mod, forklarede Solbakken, da han gjorde status over magtdemonstrationen.

Vel at mærke mod et Sparta Prag-mandskab, der ikke havde tabt en eneste hjemmekamp i hele 2009 forud for det københavnske besøg.

- Vi kontrollede spillet, når vi skulle kontrollere, og vi lavede kontraangreb, når vi skulle lave kontraangreb, sammenfattede Ståle Solbakken, der har formået at løfte et FCK-mandskab, der for få måneder siden blev kaldt en fiasko.

Det skete, da holdet tabte den ventede Champions League-kvalifikation til Apoel FC fra Cypern. Og det gentog sig, da FCK blev sendt ud af den danske pokalturnering efter et nederlag på 0-5 til Sønderjyske.

- Det er ikke mange hold, der er udsat for det tryk, som vi er. Man skal højt op i andre ligaer for at finde noget, der minder om det pres, der er på os. En midterklub i Bundesligaen eller nummer fire i Holland er ikke tvunget til at vinde hver kamp, som folk forventer af os, forklarede Solbakken.

Nærkampstærke Dame N'Doye scorede to gange på hovedstød i første halvleg, mens Jesper Grønkjær efter pausen slog sejren fast på et straffespark begået mod N'Doye. Grønkjær kaldte efterfølgende sejren for en "monsterpræstation".

- I perioder spiller vi dem ud af banen, og det er trods alt Sparta Prag og på deres hjemmebane, fortalte Jesper Grønkjær.

- Denne præstation viser, at vi har rejst os fra efterårets dårlige resultater, at vi er mentalt stærke, fortsatte målscoreren, der glæder sig til den fortsatte fremdrift i Europa.

For dansk fodbold som helhed var resultatet i Prag også afgørende. Med Sparta Prag ude af Europa League, så kan Tjekkiet ikke længere indhente Danmark på Uefa's koefficient-rangliste. Kun Belgien har mulighed for at overhale Danmark, der er sikker på at afslutte den igangværende europæiske sæson blandt de 15 bedste nationer, hvilket glæder Parkens bestyrelsesformand, Flemming Østergaard.

- Det er flot af dansk fodbold. De seneste år har dansk fodbold klaret sig godt i Europa. Vi er kun fem millioner mennesker, hvilket ikke er mere, end der bor i halvdelen af London. Kravene til de danske klubber fra fans og presse er efter hånden blevet meget store, men i realiteten er vi oppe mod hold, der har budgetter, der er mange gange større end vores. Det er godt gået, mener Flemming Østergaard.

FC København sluttede som toer efter PSV Eindhoven i Gruppe K. Der er lodtrækning til 1/16-finalerne på fredag.

/ritzau/

Annonce
Sport

Slagen NFC-spiller: - Det er en hård omgang

Sport

Efter tre nederlag i træk: - Vi tager til Roskilde for at få noget med hjem

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Får kæmpebeløb til særlig have: - Jeg troede dårligt mine egne øjne

Lolland

3.900 besøgte Whitsun: Nu er regnskabet gjort op

Lokal nyt

Glæder sig over flere penge til vanskeligt stillede kommuner

Indland

Færre strande får blåt flag - ny ordning vinder indpas

Guldborgsund

Usikkerhed om omdiskuteret præstegård: Køber er sprunget fra

Madens Folkemøde

Kendt forfatter på lollandsk mad-mission

Guldborgsund

Lokale projekter får millioner fra fond: - Vi er meget glade og beærede

Lokal nyt

Glad formand: - Det er noget, jeg virkelig har kæmpet for i mange år

Madens Folkemøde

Ø-formand ”scoutede” på folkemøde

Indland

Danmark skal gøre kræftkampen kunstigt intelligent

Lokal nyt

Ny aftale sikrer over to milliarder kroner mere til sundhed

112

Brand i Næstved sender ikke længere røg ind over beboelsesområde

Vejret

Nu er sommeren her: Så varmt bliver det på LF

Sport

Slagen NFC-spiller: - Det er en hård omgang

Guldborgsund

Frank fra Kastaniegaarden til topmøde

Annonce
Annonce
Maribo

Renoveringskapløb: Flere huse ramt af råd

112

Bagagen lugtede mistænkeligt - og det var der en grund til

Guldborgsund

Simon Hansen ser tabte forældre

Guldborgsund

Nyt samarbejde? Kan ikke sige så meget konkret endnu

Sport

Nye tørre tæsk til chanceløse Nykøbing FC

Maribo

Karen Margrethe druknede i vandmasserne

Sport

Efter tre nederlag i træk: - Vi tager til Roskilde for at få noget med hjem