Pernille Harder har afgørende fod i Chelseas pokaltitel

Pernille Harder (til højre) kom ind fra bænken og leverede en assist i Chelseas 1-0-sejr over Manchester United. Foto: Adrian Dennis/Ritzau Scanpix

Chelsea vandt søndagens FA Cup-finale med 1-0 over Manchester United. Pernille Harder stod for en assist.

Det stod 0-0, da Pernille Harder efter 57 minutter blev skiftet ind for Chelsea i søndagens FA Cup-finale mod Manchester United.

Lidt over ti minutter senere stod Pernille Harder som oplægger ved det enlige Chelsea-mål, der blev afgørende på Wembley. Chelsea vandt kampen 1-0.

Pernille Harder vendte tilbage i slutningen af april efter en skade, og hun har vist god form i de seneste uger.

- Det er fantastisk at vinde titler. Og så foran et fyldt Wembley.

- Det var trist at være ude i så lang tid. Men jeg er kommet tilbage med stor motivation, energi og sult, siger Pernille Harder til Viaplay.

Målet kom efter 68 minutter. Og det var Pernille Harder, der var arkitekten bag scoringen.

Pernille Harder tog et godt dybdeløb i højre side, og med et centimeterpræcist indlæg fandt den danske landsholdsspiller holdkammeraten Sam Kerr, der hamrede 1-0-scoringen i nettet fra tæt hold.

Med indskiftningen af Pernille Harder ændrede kampbilledet sig også, og Chelsea tog styringen på kampen.

Flere mål end det ene blev der ikke scoret i finalen, selv om Manchester United pressede godt på i det sidste kvarters tid.

I tillægstiden brændte det på foran Chelseas mål, men London-klubben holdt stand.

Dermed kunne Chelsea lade sig hylde som engelsk pokalmester for tredje sæson i træk.

I de to foregående FA Cup-finaler scorede Sam Kerr også for Chelsea.

Pernille Harder har kontraktudløb med Chelsea til sommer, og som det står lige nu ligner det et farvel til klubben. Det blev hun spurgt til efter kampen.

- Chelsea betyder meget for mig. Jeg har så mange gode minder her, og fansene er utrolige, siger Pernille Harder til Viaplay.