Point til Wolfsburg i livlig forårsåbner

To brændte straffespark og spænding til det sidste i det uafgjorte opgør mellem Bayern München og Wolfsburg.

Wolfsburg tog hul på anden halvdel af Bundesliga-sæsonen med uafgjort 1-1 hjemme mod Bayern München i en livlig kamp, hvor der blandt andet blev brændt to straffespark.

Opgøret bød på et comeback til den langtidsskadede hollænder Arjen Robben hos Bayern München, men det var en helt anden spiller, der lyste op hos gæsterne.

Træner Louis van Gaal valgte overraskende at satse på den blot 22-årige Thomas Kraft i målet i stedet for rutinerede Hans-Jörg Butt, og det var tilsyneladende ikke nogen helt tosset idé.

Kraft reddede i sin Bundesliga-debut et straffespark, og så lagde han op til Thomas Müllers scoring i begyndelsen af første halvleg.

En lang clearing af Thomas Kraft landede helt oppe ved Wolfsburgs målfelt, hvor målmand Diego Benaglio kiksede, da han ville ekspedere bolden væk. Han ramte nemlig den fremstormende Müller, så læderet i stedet røg tilbage i målet.

Wolfsburg stillede op med Simon Kjær i midterforsvaret, mens Thomas Kahlenberg fik et par minutter i slutningen af kampen.

Hjemmeholdet kunne have udlignet, hvis Grafite havde scoret på det straffespark, der blev begået mod ham i slutningen af første halvleg. Men brasilianeren brændte - nøjagtigt som Bayerns Philipp Lahm havde gjort det tidligere i kampen.

Udligningen faldt derfor først kort før tid, da Sascha Riether vandt en duel med Bastian Schweinsteiger og fra kort afstand fik balance i regnskabet. Surt for Bayern München, som samtidig mistede Franck Ribery undervejs på grund af en skade.

Et andet tophold, Mainz, havde heller ikke meget at glæde sig over efter at have tabt 0-1 ude mod Stuttgart, mens Werder Bremen uden en endnu engang skadet Daniel Jensen vandt 2-1 hjemme over Hoffenheim på en scoring af Torsten Frings to minutter inde i overtiden.

Dortmund fører fortsat ligaen med hele 13 point foran Mainz og Leverkusen.