Porto vandt portugisisk finale i Europa

Radamel Falcao scorede sejrsmålet, da FC Porto slog Braga med 1-0 i den portugisiske finale i Europa League.

FC Porto vandt den rent portugisiske finale i Europa League, da storfavoritterne slog Braga med 1-0 på en scoring af Radamel Falcao.

Sejren var på alle måder fortjent, men kampen vil ikke gå over i historien som en af de mest mindeværdige. Det skulle da lige være for Falcaos flotte hovedstødsmål umiddelbart før pausen.

Den colombianske angriber havde placeret sig på kanten af offside og løb væk fra Braga-forsvaret på det helt rigtige tidspunkt, hvorefter han kunne heade Fredy Guarins præcise aflevering i mål.

Finalen blev indledt med to mandskaber, der formåede at holde hinanden i skak helt frem til åbningsmålet.

Braga spillede hårdt og pakkede sig bagude. Strategien havde ganske vist bragt holdet frem til finalen, men i Dublin - hvor finalen blev spillet - hjalp den ikke.

Taberne skabte ikke mange chancer, og da indskiftede Márcio Mossoró fik en friløber i begyndelsen af anden halvleg, blev den store chance ødslet væk. Skuddet sad lige i fødderne på Portos målmand.

Porto, der netop har vundet det portugisiske mesterskab med en afstand på 38 point til Braga på fjerdepladsen, ville mere. Men favoritterne fik aldrig udfoldet det spil, der tidligere i turneringen har givet flotte storsejre over blandt andre Villarreal og Spartak Moskva.

Porto har tidligere præsteret store resultater i Europa. I 2003 vandt holdet Uefa Cuppen - det daværende navn for Europa League.

Det er også blevet til triumfer i Champions League, hvor holdet vandt titlen i 2004. Og tidligere er det også blevet til samlet sejr i mesterholdenes Europa Cup i 1987.

Ærlig cheftræner: - En pinlig ydmygelse

Efter overraskende sejr: Sådan gik det i Middelfart