Pourie sikrer choksejr til Silkeborg over FCK

Med Marvin Pouries scoring i det 78. minut lykkedes det bundholdet Silkeborg at hente tre enormt tiltrængte point i hjemmekampen mod Superligaens førerhold, FC København.

Dermed indtraf den silkeborgensiske trodsreaktion efter sidste rundes 0-5 hjemmebanenederlag til Sønderjyske.

Det var alt andet end business-as-usual for FC København, der måtte tage fra banen som tabere for blot anden gang i sæsonen.

Og det var bestemt ikke ufortjent, at Marvin Pourie kunne krone en flot indsats og score sejrsmålet ved at overliste Kim Christensen i målet med en skarp afslutning.

Sejren blev i høj grad grundlagt af den defensive indstilling og det fundament, som Silkeborgs træner, Viggo Jensen, tydeligt havde indprentet i sine spillere. Der blev kæmpet for hver en meter, og det huede ikke københavnerne, som havde svært ved at sætte spillet op.

FCK har trods nederlaget 12 point ned til FC Nordsjælland på andenpladsen.

Silkeborg er nu a point med Sønderjyske, som befinder sig på den livgivende 10.-plads, og med dagens resultat in mente synes overlevelse måske alligevel ikke som mission impossible.

Kampen var en jævnbyrdig affære, hvor begge mandskaber havde deres perioder og chancer.

Gæsterne startede bedst og pressede hjemmeholdet tilbage, og både Nicolai Jørgensen og Rurik Gislason havde opløb til chancer mod et nyt og uprøvet Silkeborg-forsvar i kampens indledning.

Som kampen skred frem, kom værterne dog bedre med i opgøret og sikrede altså sejren til sidst.