Annonce
Sport

Problemer på og uden for banen

Hvor står det danske herrelandshold i håndbold her få dage før den første kamp ved VM mod Australien? Læs Folketidendes sportsredaktørs kommentar her.

Kommentar af Folketidendes sportsredaktør Allan Plenborg:


I 1967 blev der skrevet historie, da det mandlige danske håndboldlandshold ved at vinde sølvmedaljer ved verdensmesterskabet i Sverige. 

Her 44 år senere skal det danske herrelandshold atter til en VM-slutrunde i Sverige. Malmö bliver næsten hjemmebane for landstræner Ulrik Wilbeks og hans udvalgte. Og går det som det plejer med Ulrik Wilbek, kommer det danske landshold hjem med et godt resultat.

Fem gange tidligere har Wilbek stået i spidsen for herrelandsholdet. Det er der kommet et europamesterskab og to bronzemedaljer samt en VM-fjerdeplads for to år siden og en femteplads ved EM sidste år.

Men hvor står det danske landshold fire dage før åbningskampen mod Australien?
Vi har vel aldrig tidligere haft så stærkt et angreb. Men forsvaret har ikke tidligere tiders styrke i Ulrik Wilbeks regeringstid.

Med andre ord: Der er udsigt til, at vi får målrige danske kampe. Wilbek råder over mange dygtige angrebsspillere. Vi er stærkt besat på næsten alle pladser, men én spiller rager op: Mikkel Hansen er stjernen over dem alle. Den 23-årige AG København-spiller kan blive VM’s store profil.

Men desværre har Wilbek været nødtvunget til at se bort fra profiler, som ville have kunnet løfte det danske niveau - ikke mindst i defensiven.

Målmand Kasper Hvidt er gået på landsholdspension, og det er synd og skam, fordi han er fortsat er en af verdens absolut bedste og klasser bedre end Niklas Landin, som har fremtiden foran sig, og Søren Rasmussen som er andetvalg i buret.

Og så er der det centrale forsvar, hvor en spiller som Lars Jørgensen ville have pyntet gevaldigt. Også han er stoppet på landsholdet. Det samme er Joachim Boldsen. Han kunne også have gjort en forskel i det defensive arbejde. 

Og Anders Oechsler, der var tiltænkt en plads i midtblokken, er blevet skadet og er ikke med, ligesom Kasper Irming også er ukampdygtig.

Skadet er Michael V. Knudsen også - og det er ikke godt: Knudsen er en af verdens bedste streg- og forsvarsspillere. Knudsens problem er, at knæet endnu ikke i orden til at deltage i hel VM-slutrunde. Derfor rejser han ikke med landsholdet til Sverige, og det svækker de danske muligheder for at få VM-succes.

Ulrik Wilbek håber og håber, at Knudsen i løbet af VM-turneringen melder sig klar til at give en hjælpende hånd. Derfor har landstræneren ladet en plads stå åben. Når han afleverer navnene til det internationale håndbold forbund, opgiver han ikke de tilladte 16 men kun 15 spillere.

Man må krydse fingre for, at Knudsen når at blive klar, for jeg vurderer, at meget står og falder med, om han kan spille eller ej. Nøglekampene i den indledende pulje er kampene mod Kroatien den 17. og Serbien den 20. januar. Sejre i disse kampe, og det danske hold vil være på vej mod et godt VM-resultat.

Problemer har der også været uden for banen: Det er endnu ikke lykkedes Dansk Håndbold Forbund at finde en trøjesponsor til herrelandsholdet. Selv i en global krisetid virker det uforståeligt, at DHF ikke har formået at sælge et af de mest attraktive teamsports brand i Danmark.

Måske DHF har overvurderet reklameværdien og sat en for høj pris? Om det vil lykkes DHF at finde en sponsor fem minutter i 12 kan ikke udelukkes. Det skete jo for to år siden, hvor Cimber Sterling fløj ind som sponsor i sidste øjeblik.

Men et eventuelt sponsorat vil næppe give DHF de mange millioner, som forbundet har stilet efter at få.

Annonce
Sport

Slagen NFC-spiller: - Det er en hård omgang

Sport

Efter tre nederlag i træk: - Vi tager til Roskilde for at få noget med hjem

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Får kæmpebeløb til særlig have: - Jeg troede dårligt mine egne øjne

Lolland

3.900 besøgte Whitsun: Nu er regnskabet gjort op

Lokal nyt

Glæder sig over flere penge til vanskeligt stillede kommuner

Indland

Færre strande får blåt flag - ny ordning vinder indpas

Guldborgsund

Usikkerhed om omdiskuteret præstegård: Køber er sprunget fra

Madens Folkemøde

Kendt forfatter på lollandsk mad-mission

Guldborgsund

Lokale projekter får millioner fra fond: - Vi er meget glade og beærede

Lokal nyt

Glad formand: - Det er noget, jeg virkelig har kæmpet for i mange år

Madens Folkemøde

Ø-formand ”scoutede” på folkemøde

Indland

Danmark skal gøre kræftkampen kunstigt intelligent

Lokal nyt

Ny aftale sikrer over to milliarder kroner mere til sundhed

112

Brand i Næstved sender ikke længere røg ind over beboelsesområde

Vejret

Nu er sommeren her: Så varmt bliver det på LF

Sport

Slagen NFC-spiller: - Det er en hård omgang

Guldborgsund

Frank fra Kastaniegaarden til topmøde

Annonce
Annonce
Maribo

Renoveringskapløb: Flere huse ramt af råd

112

Bagagen lugtede mistænkeligt - og det var der en grund til

Guldborgsund

Simon Hansen ser tabte forældre

Guldborgsund

Nyt samarbejde? Kan ikke sige så meget konkret endnu

Sport

Nye tørre tæsk til chanceløse Nykøbing FC

Maribo

Karen Margrethe druknede i vandmasserne

Sport

Efter tre nederlag i træk: - Vi tager til Roskilde for at få noget med hjem