PSG kæmper sig videre med hjælp fra Milan

17-årige Warren Zaire-Emery bragede PSG på 1-1. Det ene point sikrede holdet avancement. Foto: Wolfgang Rattay/Reuters
Paris Saint-Germain er stadig i spil til sin første CL-titel, men det holdt hårdt i den tætte gruppe.

Spændingen var intakt fra start til slut, da Paris Saint-Germain onsdag aften fulgte Borussia Dortmund videre fra Champions League-gruppespillet.

Franskmændene spillede selv 1-1 mod tyskerne på udebane og var undervejs ude af turneringen, fordi Newcastle samtidig var foran mod AC Milan.

Kun uafgjort eller Milan-sejr i gruppens andet møde kunne dermed hjælpe pariserne videre, og med en sen 2-1-sejr gav italienerne PSG en hjælpende hånd.

Dortmund vinder gruppen og tager PSG med videre, fordi Milano-klubben er dårligere end PSG indbyrdes.

Milan og Simon Kjær må prøve sig af i Europa League.

Det tyske storhold er blandt de mulige modstandere for FC København, som tirsdag avancerede sammen med Dortmunds rivaler fra Bayern München.

PSG og de stenrige ejere fra Qatar har længe drømt om at løfte trofæet med de karakteristisk store ører.

Men indtil nu er det blevet ved drømmen, og holdet var længe på nippet til slet ikke at gå videre fra gruppen onsdag.

Mens Lionel Messi og Neymar er draget videre, er Kylian Mbappé fortsat at finde i den franske hovedstadsklub, og han fik en stor chance for at bringe PSG foran mod Dortmund.

Efter 17 minutter udnyttede han Niklas Süles dårlige opdækning til at stikke alene afsted, men den tyske forsvarsklippe nåede tilbage og reddede på heroisk vis bolden med en glidende tackling.

PSG ramte også stolpen, mens Dortmunds Marius Wolf brændte en direktør foran gæsternes mål. Faktisk var det ret utroligt, at det stod 0-0 ved pausen, men det var ikke desto mindre tilfældet.

Også Newcastle og AC Milan styrede med en målløs halvleg, men englænderne fik belønning for deres pres med et lille kvarter til pausen.

Uden skadede Kjær i midterforsvaret fik italienerne ikke tæmmet Joelinton, som smækkede kuglen perfekt op i hjørnet til 1-0.

Tilskuerne på St. James' Park øjnede nu et imponerende avancement i Newcastles første Champions League-deltagelse siden sæsonen 2002/03.

Samtidig havde Karim Adeyemi nemlig udnyttet sløset forsvarsspil af PSG's Achraf Hakimi til at bringe Dortmund foran.

Men det 17-årige stortalent Warren Zaire-Emery fik hurtigt udlignet med et knaldhårdt spark langs jorden, og da Christian Pulisic så også udlignede til 1-1 i England, var det hele pludselig vendt på hovedet.

PSG nød på sin vis godt af, at Dortmund bare skulle have et point for at vinde gruppen, og det endte da også uafgjort i Tyskland.

Med fem minutter igen stak Milan afsted i en kontra, som Samuel Chukwueze afsluttede på fornem vis ved at lægge bolden over i fjerneste hjørne. En scoring, der rakte til en trøstpræmie i form af en Europa League-billet.

Onsdagens gruppekampen var de sidste i det nuværende Champions League-format. Fra den kommende sæson venter en turnering med flere hold og flere kampe.