Pucken piftede ind bag Frederik Andersen i målorgie

Toronto Maple Leafs danske målmand, Frederik Andersen, parerer et skud i kampen mod New York Rangers. Toronto vandt sæsonens anden kamp 8-5. Foto: /ritzau/AP/Cole Burston

Den danske målvogter fik fuld spilletid, da Toronto hev sejr i hus efter at have sat stor føring over styr.

Frederik Andersen og Toronto Maple Leafs har fået en point- og målrig start på den nye sæson i den nordamerikanske ishockeyliga NHL.

Men i 8-5-sejren over New York Rangers natten til søndag dansk tid var målene mere ligeligt fordelt end i Torontos åbningskamp mod Winnipeg Jets, som endte med en sejr på 7-2.

Toronto med Frederik Andersen i målet hele kampen førte efter 17 minutter af første periode 5-1. Men inden anden periode var slut, havde New York Rangers udlignet til 5-5.

I de første 40 minutter blokerede danskeren 22 skud på mål ifølge NHL's hjemmeside.

I tredje periode tog Toronto igen teten på en scoring af Tyler Bozak, hvorefter Leo Komarov og Nazeem Kadri beseglede sejren med yderligere to mål til slutcifrene 8-5.

Dermed har Toronto vundet sine første to kampe. I tredje periode afværgede Frederik Andersen otte skud på mål.

Frans Nielsen blev matchvinder for Detroit Red Wings, da han efter 1-1 i den ordinære kamp mod Ottawa Senators scorede i straffeslagskonkurrence.

Danskeren var den eneste af i alt seks skytter, der formåede at score i konkurrencen på straffeslag.

Mikkel Bødker kom på scoringstavlen for San Jose Sharks, der tabte 1-4 hjemme til Los Angeles Kings.

Danskeren udlignede til 1-1 i første periode.

Oliver Bjorkstrand og Columbus Blue Jackets gik fra isen uden point mod Chicago Blackhawks, som vandt 5-1.

I første runde gav Blackhawks de forsvarende NHL-mestre fra Pittsburgh Penguins en øretæve på 10-1.

Lars Eller fik cirka 15 minutter på isen, da danskeren og Washington Capitals sendte Montreal Canadiens hjem med et nederlag på 1-6. Eller kom ikke på måltavlen mod sin tidligere klub.

Det gjorde til gengæld superstjernen Alexander Ovechkin, der lavede fire mål for Washington.

Russeren lavede tre mål i Washington Capitals' første kamp i sæsonen.

Nikolaj Ehlers og Winnipeg Jets tabte 3-6 ude til Calgary Flames.