Pukki-hattrick holder Brøndby på mesterskabskurs

Teemu Pukki og Brøndby viste mesterskabsform, da Horsens blev løbet over ende i Brøndby søndag i Alka Superligaen. Foto: Scanpix/Anders Kjærbye

Teemu Pukki scorede tre gange, da Brøndby på hjemmebane søndag slog AC Horsens i sikker stil med 5-1.

Brøndby udbyggede søndag holdets ubesejrede stime i Alka Superligaen til 22 kampe.

Det skete, da Brøndby i mesterskabsværdig stil besejrede AC Horsens med hele 5-1.

Dermed topper Brøndby ligaen med 66 point, og Brøndby har tre point ned til FC Midtjylland på andenpladsen, inden midtjyderne mandag tager imod FC København.

Ligaens førerhold var i fuld kontrol i hele kampen, hvor gæsterne ikke havde meget at byde ind med offensivt, mens de i defensiven tillod Brøndby alt for god plads og tid på bolden, og det blev straffet hårdt.

Horsens måtte kort før kampstart ændre på målmandsposten, da Jesse Joronen ikke blev klar, og derfor vogtede Marcus Bobjerg målet. Det var blot den 20-årige keepers anden kamp i landets bedste række.

Han kunne dog intet stille op i det 23. minut, da Brøndby efter flere gode optræk til chancer kom i front.

Anthony Jung modtog en løs bold uden for feltet, og venstrebacken sendte et langskud afsted, der med hjælp fra Teemu Pukki endte forbi en chanceløs Bobjerg i Horsens-målet.

Seks minutter senere var den unge keeper dog impliceret, da han mistimede et udspark. Det betød, at Pukki blev sendt alene mod mål, og så fordoblede den finske angriber føringen.

Angrebsmakker Kamil Wilczek ville også være med, og efter 38 minutter øgede han til 3-0 med et flot chip.

Brøndby fjernede foden en smule fra speederen i anden halvleg, men det forhindrede ikke Pukki i at fuldbyrde sit hattrick efter 55 minutter, mens Lasse Kryger fik reduceret for Horsens halvandet minut efter.

Værterne var dog ikke færdige, og tre minutter før tid cementerede indskiftede Lasse Vigen sejren, da midtbanespilleren med en flad afslutning sendte det sidste søm i Horsens-kisten med scoringen til 5-1.