Real Madrid øger afstanden efter pligtsejr hjemme

Karim Benzema var på plette efter en halv time og bragte Real Madrid foran 1-0 mod Alaves i den bedste spanske række. Foto: AP/Alvaro Barrientos

En 3-0-sejr hjemme over Alaves betød, at Real Madrid skabte fem points forspring til FC Barcelona.

Real Madrid spadserede sig til et forspring på fem point ned til FC Barcelona i tabellen søndag.

Her besejrede Real Madrid uden at anstrenge sig synderligt Alaves 3-0 på hjemmebane i Primera Division.

Dermed topper Real Madrid ligaen med 68 point efterfulgt af FC Barcelona, der for samme antal kampe har 63 point.

Barcelona kan dog atter barbere i forspringet, når klubben senere søndag gæster Granada.

Real Madrid stillede op med de offensive kort Cristiano Ronaldo, Gareth Bale og Karim Benzema, mens Sergio Ramos fik en fridag i forsvaret efter kampe på det spanske landshold.

Der skulle gå en halv time, før Real Madrid forventeligt bragte sig foran, og det skete efter et fornemt opspil.

Daniel Carvajal kombinerede sammen med Benzema og strøg til baglinjen i feltet, hvor han leverede en skruet aflevering tilbage til Benzema, som i løb hamrede bolden i mål til 1-0.

Der blev ikke scoret mere i de første 45 minutter, og efter pausen var brasilianske Deyverson tæt på at udligne for Alaves efter blot få minutter.

Gæsterne viste i det hele taget positive takter i anden halvlegs indledning, og med en halv time igen var gæsternes Edgar Mendez spillet helt fri i Reals forsvar, men han afsluttede for svagt i helt fri position.

Med et kvarter igen var Ronaldo spillet igennem, men portugiseren ramte bolden skævt.

Gareth Bale kastede sig for at flugte bolden i mål med otte minutter igen, men vinklen blev for spids for waliseren.

Fire minutter før tid øgede Isco, da han efter et oplæg fra Ronaldo sparkede Real Madrid på 2-0, og med et minut igen blev det så 3-0 til hjemmeholdet efter Nachos sene scoring.

Tidligere søndag spillede Sevilla og Sporting Gijón 0-0 i Sevilla. Dermed indtager Sevilla fjerdepladsen i ligaen med samme antal point som Atlético Madrid på tredjepladsen.

Begge hold har 58 point efter 29 kampe, og de kæmper om den tredjeplads, der giver direkte adgang til Champions League, mens fjerdepladsen giver mulighed for kvalifikation til turneringen.