Reals fans festede og Atléticos græd

Real Madrid-tilhængere brød ud i jubel i den spanske hovedstad lørdag aften, da klubben for 10. gang kunne lade sig krone som Europas fodboldkonger.

Klubbens dramatiske 4-1 sejr i forlænget spilletid efterlod til gengæld tilhængere af Atlético Madrid i tårer.

Drømmen om "la decima", den 10. sejr, har været så heftig hos klubbens præsident Florentino Perez, at han siden Real Madrids forrige Champions League-triumf i 2002 har investeret omkring ni milliarder kroner i nye spillere.

Og lørdag kom så den belønning, der fik overlykkelige tilhængere, der havde fulgt kampen i Lissabon på storskærme, på barer eller hjemme, til at strømme ud i Madrids gader.

På hjemmebanen Bernabeu med 81.000 pladser lød der et brøl, da Sergio Ramos udlignede Atléticos føring i kampens tillægstid, og stemningen steg ved hver af de efterfølgende tre mål, som Real Madrid scorede i den forlængede spilletid.

Titusindvis af tilhængere dansede til dunkende rockmusik på Cibeles-pladsen i midten af byen og tændte fyrværkeri, mens de ventede på, at deres helte vendte tilbage fra Portugal for at blive hyldet i de tidlige morgentimer.

- I 2002 var jeg her for at fejre Reals niende sejr i mesterholdenes turnering. Så jeg ville ikke gå glip af den her fest, sagde Jorde Rodriguez, en 30-årig sygeplejer, der var indhyllet i et Real Madrid-flag.

Bystyret havde etableret en rampe i Real Madrids klassiske hvide farve med ordet "Champions", som førte op til Cibeles-pladsens symbolske springvand, der har været et omdrejningspunkt for tilhængernes fejring af klubbens sejre og trofæer i mange år.

- Jeg tager hele familien med for at tage et billede af Cibeles og nyde det, sagde Jose Luis Peres, en 41-årig tilhænger.

- Vi har ventet i lang tid. 12 år, konstaterede han.

I den anden ende af byen forlod mange af de 55.000 tilskuere Atléticos stadion, Vicente Calderon, i tårer. Holdet var minutter fra at vinde Champions League for første gang.

- Det er et hårdt slag. Vi var to minutter fra at være mestre i Europa, sagde David Montero, en tårevædet 23-årig tilhænger.