Rødt kort og målmandsbrøler skaber Brøndby-sejr mod AGF

Brøndby snuppede sejren i Aarhus. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

AGF-målmand Bailey Peacock-Farrell fik direkte rødt kort, og det udnyttede Brøndby til sikkert at vinde 3-0.

Et straffespark og rødt kort blev afgørende, da Brøndby IF søndag aften slog AGF med 3-0 i Aarhus i Superligaens ottende spillerunde.

AGF-målmand Bailey Peacock-Farrell begik straffespark og fik direkte rødt kort i første halvleg. Det udnyttede Brøndby til at lave to hurtige scoringer. Herefter sad gæsterne på kontrollen og lukkede opgøret efter pausen i ganske sikker stil.

Dermed forlænger Brøndby sin gode stime mod AGF, som de blå-gule ikke har tabt til nu i de sidste ti indbyrdes opgør i Superligaen.

Med sejren overhaler Brøndby FC Nordsjælland og er nu på andenpladsen med 18 point og har et point op til FC København i front. AGF er nummer fem med 12 point efter otte runder.

Kampen åbnede i et højt tempo, og med hjælp fra et udsolgt og stemningsfyldt Ceres Park var intensiteten i top fra første fløjt.

Efter 23 minutter fik Brøndby straffespark efter en kæmpemæssig fejl af AGF-målmand Bailey Peacock-Farrell, der gled med bolden foran sig og efterfølgende nedlagde gæsternes Mathias Kvistgaarden foran mål.

Det kostede et direkte rødt kort til AGF-målmanden, og straffesparket eksekverede Daniel Wass særdeles køligt, hvilket bragte Brøndby i front.

Den episode pressede AGF langt tilbage, og Brøndby tog teten. Det udnyttede gæsterne til at fordoble føringen kort før pause. En afslutning fra angriber Ohi Omoijuanfo blev afrettet af AGF-forsvaret og gik i mål, hvilket sørgede for en pausestilling på 2-0.

AGF ændrede system efter pausen, så holdet fik en ekstra spiller i offensiven, men det var Brøndby, der reelt lukkede kampen syv minutter inde i anden halvleg. Profilen Nicolai Vallys fik bolden i AGF-feltet, og han sparkede resolut 3-0-målet ind i det korte målhjørne.

Opgøret dalede generelt i tempo i anden halvleg, og AGF’s ti mand havde svært ved at true Brøndby-defensiven, der kørte bolden rundt i egne rækker.

Mere blev det ikke til, hvorfor Brøndby sikkert kunne hente sin femte sejr på stribe.

• Superliga: AGF - Brøndby IF

Øretæver i luften: Kærestestrid endte galt

Festivaltriumf på Lolland: Billetsalget boomer