Roma lægger pres på Lazio i italiensk duel om tredjeplads

Patrik Schick scorede to af Romas tre mål mod Spal. Foto: Reuters/Alberto Lingria

Med en sejr på 3-0 ude over Spal rykkede Roma tre point fra Lazio i kampen om Serie A's tredjeplads.

Roma lagde lørdag pres på Lazio i Serie A's duel om tredjepladsen og fik samtidig tanket selvtillid til tirsdagens Champions League-semifinale mod Liverpool.

Ude mod Spal vandt Roma 3-0 og rykkede dermed op på 67 point i Italiens bedste række. Det er tre mere end Lazio, der søndag spiller hjemme mod Sampdoria.

Romas sejr blev grundlagt af et Spal-selvmål i første halvlegs 33. minut. Det var Francesco Vicari, der var uheldig at dirigere et fladt indlæg i eget net.

Efter pausen var det Patrik Schick, der løb med opmærksomheden. Den 22-årige angriber var på pletten to gange.

Første gang da han snittede et skud fra Radja Nainggolan i nettet i det 52. minut. Og anden gang otte minutter senere, da han pandede Luca Pellegrinis præcise indlæg i nettet til 3-0.

Med lørdagens sejr i bagagen kan Roma nu fokusere på tirsdagens brag i Champions League mod Liverpool.

Første kamp spilles på Liverpools hjemmebane, mens returopgøret venter otte dage senere i den italienske hovedstad.

Roma nåede højst overraskende semifinalen ved at besejre Barcelona 3-0 på hjemmebane og gå videre på reglen om udebanemål.

I bunden af rækken holdt Benevento liv i det spinkle håb om at sikre en sæson mere i Serie A.

Oprykkerklubben vandt meget overraskende 1-0 ude over AC Milan.

Benevento, der spillede de sidste ti minutter af kampen med ti mand efter en udvisning, havde kun opnået et enkelt point i klubbens første 16 udekampe i denne sæson.

Alligevel formåede bundproppen altså at besejre Milan.

Benevento er trods sejren sidst i Serie A med 17 point og har med fire kampe tilbage 12 point op til den rigtige side af nedrykningsstregen.

AC Milan har 54 point og er nummer seks.