Rommedahl og Junker sikrer uafgjort

Danmark spillede 2-2 mod Tyskland i Parken efter mål af jubilaren Dennis Rommedahl og indskiftede Mads Junker. Christian Eriksen var et andet dansk højdepunkt.

Et forynget dansk landshold med fire debutanter spillede momentvis godt, og efter en heroisk indsats sikrede landstræner Morten Olsens mandskab 2-2 mod Tyskland foran 19.071 regnvåde tilskuere i Parken.

100-kampjubilaren Dennis Rommedahl og indskiftede Mads Junker stod for de danske mål.

Danmark indledte bedst med blandt andre debutanterne Mike Jensen og Nicklas Pedersen i startformationen. Danskerne skabte flere gode muligheder i kampens første kvarter mod det tyske hold, der var uden næsten alle sine stjernespillere fra VM i Sydafrika.

Først fandt den veloplagte Christian Eriksen den nye anfører, Daniel Agger, ved et frispark, men midterforsvarerens hovedstød endte lige i favnen på tyskernes målmand, Tim Wiese.

Kort efter var 18-årige Eriksen selv tæt på at score, men hans frispark strøg lige forbi mål.

Efter den gode danske start kom det som lidt af et chok, da den tyske angriber Mario Gomez blev spillet alene igennem, så Bayern München-angriberen kunne bringe gæsterne foran.

Herefter overtog tyskerne styringen, men efter usikkert dansk spil var Dennis Rommedahl to gange tæt på at udligne før pausen. Sønderjyskes Johnny Thomsen blev den tredje danske debutant, da han efter knapt en halv time afløste skadede Simon Poulsen.

I anden halvleg havde Christian Eriksen, som spillede sin første A-landskamp i Parken, endnu en god mulighed, mens også målmand Thomas Sørensen måtte være vaks og slå en tysk afslutning på stolpen.

Trods godt dansk spil og endnu en debutantindskiftning i form af Kasper Lorentzen fordoblede gæsterne føringen efter 73 minutter ved indskiftede Patrick Helmes. Kort efter scorede Dennis Rommedahl sit landskampsmål nummer 18, og fire minutter før tid scorede indskiftede Mads Junker sit første landskampsmål.

Danmark møder den 7. september Island i Parken i den første kamp i EM-kvalifikationen.