Rumænien sikrer sig EM-plads foran Ungarn

Med en 3-0-sejr ude over Færøerne kvalificerede Rumænien sig direkte til EM foran Ungarn.

Rumænien er klar til EM-slutrunden i Frankrig i 2016.

Det stod klart, da EM-kvalifikationens gruppe F blev lukket og slukket søndag aften.

Rumænien var på besøg i Torshavn, hvor Færøerne lagde græs til opgøret, som gæsterne vandt 3-0, og dermed må Ungarn nøjes med tredjepladsen og to playoff-kampe med mindre ungarerne slutter som bedste hold af samtlige treere.

Rumæniens sejr betyder, at rumænerne slutter på gruppens andenplads og dermed er direkte kvalificeret. Rumænien lander kvalifikationen med 20 point for 10 kampe efter Nordirland, der allerede er kvalificeret.

Ungarn slutter på tredjepladsen med 16 point i den tætte strid om direkte kvalifikation efter nederlag på 3-4 ude til Grækenland.

Rumænerne vidste på forhånd, at der skulle en sejr til, da Ungarn på samme tid spillede ude mod Grækenland, og da Rumænien med 17 point før kampen blot var ét point foran Ungarn.

Rumænerne havde da heller ikke til sinds at lade kvalifikationen glippe, og der var ikke spillet mere end fire minutter, før det blev 1-0.

Gabriel Torje tog et frispark, hvor bolden smart endte hos Razvan Rat i venstre side, og forsvarsspilleren fandt Constantin Budescu i feltet, hvorefter den 26-årige midtbanespiller bragte Rumænien foran.

Budescu var i hopla, og i halvlegens sidste minut øgede han til 2-0, da et indlæg endte i målet bag Færøernes målmand Gunnar Nielsen. Syv minutter før tid lukkede Alexandru Maxim så opgøret med sin scoring til 3-0.

I Grækenland kom Ungarn i modvind efter kun fem minutter, da Konstantinos Stafylidis bragte grækerne foran 1-0. Ungarn fik udlignet ved Gergo Lovrencsics, og efter pausen bragte Krisztian Nemeth ungarerne foran 2-1.

Med en halv time igen kom der gang i scoringerne. Panagiotis Tachtsidis udlignede til 2-2 for grækerne, før Krisztian Nemeth med sin anden scoring bragte Ungarn foran med et kvarter igen.

Den føring holdt dog blot fire minutter, før Konstantinos Mitroglou udlignede til 3-3, og fire minutter før tid lukkede Panagiotis Kone kampen med sin scoring til 4-3.

Finland og Nordirland spillede 1-1. Dermed slutter Nordirland på førstepladsen med 21 point, mens finnerne slutter på fjerdepladsen.