Rungsted knuser Herning og genåbner semifinale på isen

Mattias Persson scorede to gange, da Rungsted overraskede med en sejr i Herning. Foto: Scanpix/Lars Møller/arkiv

Efter to nederlag tog Rungsted revanche mod Herning. Aalborg slog Esbjerg i nyt overtidsdrama.

Rungsted er tilbage i kampen om en plads i DM-finalen i ishockey. Efter nederlag i de to første semifinalekampe mod Herning imponerede nordsjællænderne med en knusende 7-2-sejr på udebane i kamp tre.

Dermed har Rungsted reduceret til 1-2 i serien, hvor der skal fire sejre til at avancere til finalen.

Den udmagrende midnatsforestilling i anden kamp i fredags så ud til at have tæret mest på Herning-spillerne.

I hvert fald fik midtjyderne en uhyre sløj start og var bagud 0-3 efter bare et kvarters spil.

Mattias Persson, Nikolai Gade og Brandon Nash scorede på tre af gæsternes seks skud på mål, og så overlod Simon Nielsen pladsen i Hernings mål til kollegaen Ari Ahonen.

Persson øgede til 4-0 med sit andet mål midtvejs i kampen, inden Lasse Lassen fik reduceret kort efter.

Scoringen betød dog ikke en opblomstring for hjemmeholdet, der lukkede yderligere et mål ind, inden anden periode var slut.

Da Rungsted bragte sig på 5-1 i begyndelsen af tredje periode, var kampen reelt afgjort. Morten Green fuldendte ydmygelsen af hjemmeholdet med sin scoring til 7-2 tre minutter før tid.

Med Rungsted-sejren er spændingen tilbage i semifinalen inden fjerde kamp på tirsdag.

Aalborg har taget føringen mod Esbjerg i den anden semifinaleserie efter endnu et overtidsdrama mellem de to hold søndag aften.

Nordjyderne vandt på egen is med 5-4 på et sejrsmål af Sonny Hertzberg fem et halvt minut inde i overtiden.

Det lignede længe en Aalborg-sejr i ordinær tid, men blot fem sekunder før slutfløjtet sørgede Esbjergs Phillip Bruggisser for overtid, da han sendte et håndledsskud ind i det nordjyske mål.

Også i fredagens opgør udlignede esbjergenserne i slutfasen og satte siden trumf på med en scoring i overtiden.

Efter tre ultratætte semifinaler fører Aalborg serien med 2-1.