Rusland moser dansk semifinaledrøm ved VM

Danmark taber 25-30 til Rusland i den sidste kamp i mellemrunden ved VM i kvindehåndbold i Kina og må derfor nøjes med en kamp om 5.-6.-pladsen mod Sydkorea.

Det bliver ikke til danske medaljer ved dette års VM i kvindehåndbold. Det må landstræner Jan Pytlick og hans piger erkende, efter at holdet tabte 25-30 i den sidste mellemrundekamp mod Rusland. Det betyder, at Danmark slutter på tredjepladsen i puljen og skal spille placeringskamp om femtepladsen.

Danskerne var ellers som forvandlet i forhold til kampen fra Angola forleden. Væk var forsigtigheden, rådvildheden og de slørede blikke. Mod russerne knoklede de fra begyndelsen som gale og fik delt solide klø ud til de velvoksne modstandere.

Danmark overlevede endda en kritisk fase i første halvleg, hvor holdet måtte spille to mand i undertal i halvandet minut efter en indskiftningsfejl. Havde afslutningerne været en smule mere præcise, kunne Pytlicks mandskab endda havde ført ved pausen. I stedet var det russerne, der åbnede anden halvleg med en smal føring på 13-12.

Og så var det alligevel næsten allerede forbi bare seks minutter efter sidebyttet. Fire kiksede danske angreb på stribe betød, at russerne bragte sig foran 18-13, og så var der pludselig en tårnhøj kinesisk mur, der skulle bestiges for det danske hold. Den tidligere GOG-keeper Inna Suslina gjorde det bestemt heller ikke nemmere ved at vælge lige netop denne kamp til at vise sit topniveau.

Karin Mortensen gjorde hende dog kunsten efter og var medvirkende til, at afstanden på et tidspunkt var nede på to mål igen. Men indsatsen var forgæves. Russerne lod sig ikke ryste og ødelagde dermed drømmen om en dansk semifinaleplads.

I kampen om femtepladsen, der spilles torsdag, skal Danmark møde Sydkorea, der spillede 34-34 med Rumænien i en direkte kamp om gruppens tredjeplads.