Rusland sender Sverige hjem fra VM

Rusland er klar til VM-finalen i ishockey efter en sejr på 3-1 over Sverige i lørdagens første semifinale i hviderussiske Minsk.

Russerne spiller som et hold, der tørster efter revanche over et skuffende OL hjemme i Sotji i februar. Som Rusland spillede mod Sverige skulle VM-titlen også være en reel mulighed, når Finland eller Tjekkiet venter søndag.

Svenskerne pressede hårdt på i kampens slutning, og landstræner Pär Mårts tog målmand Anders Nilsson ud med næsten tre minutter tilbage. Alligevel lykkedes det ikke Sverige at score.

Svenskerne fik en drømmestart med scoring til 1-0 efter kun 19 sekunder. Oscar Möller, som spiller for Skellefteå i den svenske Elitserie, stod for lynscoringen.

Russerne afværgede yderligere svensk pres og fik udlignet efter 13 minutters spil. Sergei Plotnikov udlignede.

Endnu en Sergei - Sergei Shirokov - bragte russerne foran 2-1 efter præcis 18 minutter i første periode.

Derefter gjorde svenskerne det svært for sig selv med for mange udvisninger. Det betød, at de blågule kom til at bruge de samme spillere for meget og sled dem ned i undertalsspillet.

Rusland har blandt andet fået forstærkning af NHL-stjernen Jevgenij Malkin fra Pittsburgh Penguins, men det var spillere fra den hjemlige KHL-liga, som stod for scoringerne i lørdagens semifinale.

Scoringen til 3-1 til russerne i anden periode kom fra backen Anton Belov, som spiller St. Petersburg.

Den svenske målmand Anders Nilsson, som er klubkammerat med Frans Nielsen i New York Islanders, havde en blandet eftermiddag i Minsk.

Han havde flere store redninger, som kampen skred frem. Men han lignede også en synder på et par af de russiske scoringer.

Kampen endte med drama, da målscorer Sergei Shirokov tydeligt simulerede en skade kort før tid. Selv på trænerbænkene blev der udvekslet grimme gloser på tværs af plexiglasset.

Øretæver i luften: Kærestestrid endte galt

Festivaltriumf på Lolland: Billetsalget boomer