Så gode var de: Bendtner bedst mod Norge

Karakterbog for det danske fodboldlandshold i EM-kvalifikationskampen i Parken mod Norge.

Karakterbog for det danske fodboldlandshold i EM-kvalifikationskampen i Parken mod Norge:

Thomas Sørensen: 7

Tog sig sikkert af alt, hvad der kom hans vej, men det var ikke meget, som Norge havde at byde på i det offensive. Målmanden havde en enkelt misforståelse med Daniel Agger, men situationen blev aldrig for alvor farlig.

Lars Jacobsen: 7

Klubløse Jacobsen burde nok have bragt Danmark foran efter bare syv minutter, men højrebacken er en sjælden gæst foran modstanderens mål, og han skød lige på den norske målmand. Løste sine defensive opgaver uden problemer.

Simon Kjær: 4

Kom skidt fra start med et par dårlige afleveringer, og den nyslåede Roma-spiller var tæt på at koste et tidligt mål til Norge. Var for løs i sine markeringer og begik et dumt frispark tæt på mål, der kostede et gult kort. Spillede sig en smule op efter pausen.

Daniel Agger: 7

Anføreren havde nemt spil overfor Norges offensive kræfter, som han sikkert lukkede ned for. Agger var rolig i boldomgangen og gjorde, at Simon Kjærs vakkelvorne præstation ikke kom til at koste.

Nicolai Boilesen: 10

Flot kamp af den 19-årige Ajax-spiller. Han blev godt nok ikke sat på mange defensive prøver, men Boilesen havde styr på Norges højre side. Gik godt med i det offensive og havde også nogle frække driblinger i sin blot anden landskamp. Danmarks problem på venstreback synes løst.

Niki Zimling: 7

Han gjorde det ikke nemmere for Christian Poulsen at få sin landsholdsplads tilbage. Gik fint i spænd med William Kvist på den centrale midtbane og havde flere fine aktioner. Zimling havde godt styr på FC Københavns Christian Grindheim.

William Kvist: 10

Sikkerheden selv i nærmest alt, hvad han foretog sig både offensivt og defensivt. Satte totalt sin direkte modstander, Alexander Tettey, ud af spillet. Kvist optræder allerede som en rutineret Bundesliga-spiller, selvom det kun er et par måneder siden, at han skiftede FC København ud med tyske Stuttgart.

Dennis Rommedahl: 7

Hev en Rommedahl classic op af posen ved 1-0-målet, da han spurtede fra det norske forsvar og servede bolden på et sølvfad for Nicklas Bendtner. Samspillet med Lars Jacobsen var godt, og så gør det mindre, at han i første halvleg sparkede et kæmpe hul i luften ved en ellers stor mulighed.

Christian Eriksen: 10

Var arkitekten bag Danmarks første mål, da han sendte Dennis Rommedahl af sted i dybden, og kort efter stod der 1-0. Havde selv et fremragende forsøg efter pausen, og kun en god redning forhindrede bolden i at gå i mål.

Michael Krohn-Dehli: 4

Havde ikke held med særligt meget af det, han prøvede på, og Brøndby-spilleren var i det hele taget en smule anonym. Blev pillet ud efter 69 minutters spil.

Nicklas Bendtner: 12

Sjældent har et klubskifte givet så stort et mentalt boost, selvom Nicklas Bendtner endnu ikke har fået sin debut for Sunderland. Angriberen blev udslagsgivende for Danmark, og især 2-0-målet var en ren perle. Fungerede perfekt i samspillet med Christian Eriksen.