Sambafesten er slut: Frankrig slår Danmark

Danmark taber VM-semifinalen mod Frankrig med 23-28 og må nøjes med at spille om bronze.

Så gik den ikke længere for det danske kvindelandshold i håndbold ved VM i Brasilien. Frankrig vandt semifinalen med 28-23, og dermed må Danmark nøjes med at spille om bronzemedaljer på søndag.

Danskerne, der ellers har levet højt på deres gode forsvarsspil i turneringen, kunne ikke lukke det franske angreb ordentligt ned, selv om franskmændene tidligt i kampen måtte undvære deres største angrebsprofil.

Franskmændenes styrmand, Allison Pineau, røg skævt ned efter at være blevet tacklet af Mette Melgaard.

Det betød, at hun allerede efter to minutters spil måtte udgå af kampen med et skadet knæ.

Danmark udnyttede hendes fravær til at bringe sig foran 7-4 takket være et par straffekastredninger og et par kanonhug af Line Jørgensen fra distancen.

Det begyndte således bedre end ventet, men en dobbelt dansk undertalsperiode, som blandt andet opstod, fordi Louise Burgaard kom til at løbe for tidligt ind på banen, betød dog, at føringen hurtigt blev udlignet igen.

Hos franskmændene samlede Alexandra Lacrabere flot op på playmakerpladsen efter Pineau og sørgede med fire mål i de sidste fem minutter for fransk pauseføring 14-12.

Og Lacrabere fortsatte storspillet efter pausen, hvor hun enten lagde op til medspillernes mål eller selv kastede bolden i mål.

Det danske angrebsspil stivnede i mellemtiden helt, og med tyve minutter igen førte Frankrig 20-14.

Så var der ikke rigtigt længere noget tabe. Danskerne smed hæmninger og gjorde et hæderligt forsøg på comeback.

Fire mål på stribe på betød, at afstanden røg ned på to mål, og Danmark var hele tiden lige i haserne.

Holdet præsterede tidligere i turneringen at hente Japans tremålsføring i slutminutterne af ottendedelsfinalen, men denne gang lykkedes det ikke.

Med endnu et mål - denne gang fra syvmeterstrege - slukkede Alexandra Lacrambere endegyldigt lyset for danskerne med sin scoring til 26-22 to minutter før tid.

Selv om Danmark ikke er med i VM-finalen, så er turneringen ikke slut endnu, for der er stadig en bronzemedalje at spille for.

Skulle det blive til sejr søndagens taberfinale, vil det være den første danske VM-medalje siden 1997 og den første medalje på kvindesiden ved et internationalt mesterskab i syv år.