Seksstjernet udklassering af slovakkerne

Danmark leverede en sublim indsats mod de tidligere VM-guldvinderne fra Slovakiet, der blev gennembanket 6-0. Kvartfinalen er tæt på at være hjemme.

Vanvittigt, simpelthen. Her troede man, at ishockeylandsholdet havde leveret sit ypperste med sejrene over Finland og USA, og så hæver de lige overliggeren én gang til. Med hele 6-0 udspillede de effektivt og ubarmhjertigt Slovakiet og gjorde dermed kål på den tredje top 10-nation inden for en uge. Dermed er holdet nu snublende nær den VM-kvartfinale, som holdet aldrig nogensinde har stået i før.

Kampen blev afgjort på en helt igennem fantastisk dansk første periode. Der blev ikke sat én stav forkert i de 20 minutter, ikke lavet én eneste placeringsfejl, og så var de rød-hvide næsten overjordisk kyniske i deres afslutninger. Seks mål på 15 forsøg er altså ikke hverdagskost i ishockey, tværtimod. Og danskerne lavede i første periode lige så mange mål, som de nogensinde har lavet i en hel VM-kamp tilsammen - og det vel at mærke mod VM-guldvinderen fra 2002 og ikke Italien, som danskerne slog 6-2 for to år siden i Canada.

Slovakkerne gk på isen bare 18 timer efter, at de havde slået Kasakhstan med 4-1, og måske sad den kamp stadig i benene. De lagde i hvert fald ud på hælene, og så slog træner Per Bäckmans mandskab til. Efter godt et minut havde Peter Regin bragt Danmark foran, og efter to slovakiske udvisninger var NHL-målmanden Peter Budaj i alt passeret tre gange. Da var der ikke engang spillet fem minutter.

Slovakiets træner Glen Hanlon pillede NHL-målmanden Peter Budaj ud og forsøgte med en timeout og en peptalk at vække sine spillere. Det havde han ikke meget held med. Danskerne kværnede videre, var over alle pucke og høvlede dem mod mål. Og ikke engang 14 minutter inden i perioden stod der så pludselig 6-0.

Så var kampen ligesom afgjort, og Danmark trak sig en smule tilbage og koncentrerede sig om at undgå fejl. Det betød, at slovakkerne kom lidt tættere på mål, men de trængte aldrig helt igennem. Selv en gigantisk friløber i starten af tredje periode fik målvogter Galbraith pareret.

Og med 10 minutter igen dannede de mange danske tilskuere i hallen en lang menneskeslange, som kravlede syngende gennem hallen og hyldede deres helte. En emsig sikkerhedsvagt forsøgte at stoppe de festlige danskere, men måtte hurtigt opgive. Nøjagtigt som finnerne, amerikanerne og nu altså også slovakkerne har gjort det på isen.

Sejren garanterer ikke Danmark en kvartfinaleplads, men chancerne er gode. Selv om danskerne skulle komme til kort mod Rusland søndag, behøver holdet måske heller ikke engang at vinde mandagens kamp mod Hviderusland for at gå videre. Men på den anden side: Hvorfor skulle de ikke også kunne slå hviderusserne? Alt kan tilsyneladende lade sig gøre for mændene i rødt og hvidt lige nu.

• VM ishockey: Danmark - Slovakiet