Sen scoring sender Manchester City i ny FA Cup-finale

Bernardo Silva blev den afgørende helt for Manchester City i FA Cup-semfinalen lørdag aften. Foto: Paul Terry/Ritzau Scanpix

Manchester City er for andet år i træk i FA Cup-finalen efter en sen semifinalesejr på 1-0 over Chelsea.

For andet år i streg er Manchester City i FA Cup-finalen efter en semifinalesejr på 1-0 over Chelsea på Wembley i London.

City kom fra en hård kamp i midtugen mod Real Madrid, hvor holdet røg ud af Champions League-kvartfinalen. Lørdag så City-spillerne også trætte ud i perioder og uden den friskhed i spillet, som holdet ellers normalt er kendt for.

Semifinalen mod Chelsea var dog stadig en tæt affære, og City fik bragt kampen over på egne styrker specielt i den sidste halve time. Her fik City sat de offensive spillere langt mere i scene og trykket Chelsea tilbage, da Bernardo Silva scorede sejrsmålet.

Manchester City booker dermed billet til FA Cup-finalen 25. maj. Modstanderen findes søndag, når Manchester United på Wembley møder Championship-klubben Coventry.

Bliver modstanderen Manchester United, vil det være en gentagelse af sidste års FA Cup-finale, hvor City slog Manchester-rivalen med 2-1.

Opgøret lørdag aften startede vanen tro med et Manchester City-hold mest på bolden, mens Chelsea stod længere tilbage og lukrerede på omstillinger.

Netop en Chelsea-kontra burde havde resulteret i et føringsmål efter en halv time, da angriberen Nicolas Jackson fik en friløber.

Jackson driblede forbi Stefan Ortega i City-målet, men senegaleseren formåede ikke at afslutte. I stedet løb det hele ud i sandet med en fejlaflevering af Jackson, og det sørgede for en første halvleg uden scoringer.

Kampbilledet fortsatte efter pausen, hvor Chelsea var farligst med holdets direkte spil op mod hurtige Nicolas Jackson. City havde bolden mest, men havde svært ved for alvor at true Djordje Petrovic i Chelsea-målet.

City virkede til at ville undgå en omgang forlænget spilletid og pressede Chelsea langt tilbage i slutfasen i jagten på et føringsmål.

Det gav pote for City, for efter 84 minutter bragte portugisiske Bernardo Silva holdet på 1-0. Bolden endte for fødderne af Silva i Chelsea-feltet, og efter en afretning fra Chelsea-backen Marc Cucurella fik portugiseren bolden i nettet.