Sen scoring sikrer Sønderjyske-sejr over FCM

Der blev gået til stålet i alle 90 minutter af opgøret mellem Sønderjyske og FC Midtjylland søndag aften. Foto: Polfoto/Claus Bonnerup/POLFOTO

Sønderjyske og FC Midtjylland leverede en hæsblæsende forestilling, som sønderjyderne vandt med 1-0.

Sønderjyskes succestræner, Jakob Michelsen, har på det seneste været kædet sammen med et skifte til svenske Hammarby, og hans kontraktforlængelse med sønderjyderne trækker derfor ud.

Det så dog ikke ud til at forstyrre hverken Michelsen eller spillerne, da Sønderjyske søndag aften dukkede FC Midtjylland med 1-0 i Haderslev.

Jakob Michelsens fremtid har fyldt en del i billedet den seneste uge, men der var fuld fokus på banen i hjemmekampen mod FCM, der inden opgøret var på Alka Superligaens fjerdeplads.

Med sejren spillede Sønderjyske sig tilbage i top seks, mens gæsterne missede muligheden for at indhente Brøndby og Randers på pladserne lige under FC København i topstriden.

Det var da også FC Midtjylland, der på en drivvåd grønsvær tog initiativet fra start og lagde et tungt pres på hjemmeholdet.

Sønderjyske kom i løbet af halvlegen bedre med, og hjemmeholdet blev særligt farligt på dødbolde og omstillinger.

Kort før pausen blev tilskuerne vidne til et grimt uheld, da Sønderjyskes forsvarskriger Marc Pedersen efter et sammenstød måtte lade sig udskifte på en båre.

Dramatikken blev øget i det følgende opspil. Mikael Uhre blev sendt afsted i en kontra, og han blev nedlagt med frit løb mod mål. Det betød udvisning til André Rømer.

I anden halvleg lagde Sønderjyske et tungt pres på midtjyderne, der tydeligt var påvirket af modvinden og af at være en mand i undertal.

Sønderjyske kom tættere på et føringsmål, og med 25 minutter igen sendte Johan Absalonsen bolden i kassen på et indadskruet hjørnespark, men scoringen blev annulleret.

Fem minutter før tid bar den hårde fight frugt for sønderjyderne, da Philip Zinckernagel bankede bolden i mål fra kort afstand og sikrede Sønderjyske en 1-0-sejr.

• Superliga: SønderjyskE - FC Midtjylland