Sent Cavani-mål sender Napoli tæt på Juventus

Edinson Cavani fra Uruguay var som ofte manden i centrum, da Napoli søndag vandt en meget svær udekamp i Serie A.

Seks minutter før tid sørgede ligatopscoreren for 2-1-sejren ude over Parma, da han afdriblede hjemmeholdets målmand, Antonio Mirante, og scorede til slutresultatet.

Det var angriberens 18. ligascoring i sæsonen, der betyder, at Napoli indtager andenpladsen i Serie A med 46 point for 22 kampe.

Det er blot tre point færre end topholdet, Juventus, som lørdag dummede sig ved at spille 1-1 hjemme mod bundholdet Genoa.

Samme dag tabte nummer tre, Lazio, overraskende 0-1 hjemme til Chievo, så Lazio fortsat har 43 point.

Marek Hamsik bragte Napoli foran 1-0 efter 20 minutter i den meget livlige første halvleg i Parma, hvor begge hold kunne have scoret adskillige mål.

Parma, der var ubesejret i alle klubbens 10 ligakampe på hjemmebane i sæsonen, fik flere gange reddet forsøg på målstregen, og i den modsatte ende brændte Edinson Cavani blandt andet en stor chance på hovedstød.

Cirka et kvarter før tid lavede Napolis anfører, Paolo Cannavaro, et selvmål, men det lykkedes altså alligevel for topholdet at hente den vigtige sejr.

Stephan El Shaarawy blev matchvinder for AC Milan, som vandt 1-0 ude over Atalanta.

AC Milan indtager nu femtepladsen med 37 point.

Både Simon Poulsen og Matti Lund Nielsen indledte kampen på bænken, da Sampdoria hjemme vandt hele 6-0 over Pescara og tog et skridt væk fra holdene i bunden.

Simon Poulsens bænkeplads var ventet, eftersom han kun har spillet tre Serie A-kampe siden skiftet fra AZ Alkmaar i sommer.

Til gengæld plejer Matti Lund Nielsen at være en del af Pescaras startopstilling, men han måtte nøjes med kampens sidste syv minutter, da ydmygelsen var en realitet.

Sampdoria har 24 point, mens Pescara med 20 point har to point ned til nedrykningsstregen.

Mauro Icardi blev den store helt for hjemmeholdet med fire mål, herunder et hattrick på cirka et kvarter i anden halvleg.

Frederik Sørensen var med i hele kampen, da Bologna i søndagens tidlige kamp spillede 3-3 hjemme mod As Roma.

Danskeren pådrog sig et af kampens otte gule kort undervejs.

Bologna har 22 point for 22 kampe og må fortsat skele nervøst mod nedrykningsstregen.